joi, iulie 25, 2024
AcasăMuzicaDe ce apreciem muzica populara?

De ce apreciem muzica populara?

Intrand mereu in preferintele romanilor, muzica populara este apreciata de foarte multe persoane. Atunci cand eram mici, fiecare dintre noi am auzit aceasta muzica si chiar cand am crescut, ea a devenit caracteristica evenimentelor din familie, precum si petrecerilor. Azi oricine se poate bucura de acest gen de muzica, el iesind in evidenta prin frumusetea sa, ritmul, dar si starea de bine caracteristica pe care o ofera.

De ce apreciem muzica populara?

Fiind apreciata de foarte multe persoane, muzica populara a aparut in secolul XX. Ea reprezinta un amestec intre instrumentele, dar si ansamblurile specifice acestui gen. Muzica populara a reusit sa imbine lumea caracteristica zonelor rurale cu realitatile social-politice din vremurile in care ea a aparut. Acest gen de muzica nu este caracteristic doar tarii noastre, el fiind caracteristic in mai toate tarile din Balcani, precum si din fostul bloc rasaritean.

Fiind cunoscuta la noi in tara sub numele de muzica populara, in alte tari, acest gen de muzica este considerat a fi unul traditional. Fiind diferita de folclorul muzical, muzica populara iese in evidenta prin stilul sau, repertoriu, precum si instrumentatie. Desi la noi in tara este considerata a fi o muzica traditionala, in alte tari acest gen de muzica este numit lautareasca, folk sau muzica usoara.

Muzica populara a fost schimbata in functie de influentele unei anumite zone. De exemplu, in partea de apus a tarii, acest gen de muzica a primit o multime de influente vestice. Pe de alta parte, in partea de est a tarii, muzica aceasta a primit influente bizantine, turcesti, dar si influente slave. Ea iese in evidenta prin mai multe caracteristici, prima caracteristica fiind modul cum se canta aceasta melodie. Muzica populara este caracterizata de instrumentisti, vocalisti, dar si cantareti recunoscuti pentru stilul lor. In acest gen de muzica se mai regaseste si fluieratul artistic.

Instrumentistii se organizeaza deseori in tarafuri, ansambluri, dar si in diverse orchestre. Melodiile sunt cantate dupa note sau se pot face si unele improvizatii. Abilitatea de a crea spontan muzica, depinde de la instrument la altul, precum si de interactiunea cu un solist vocal.

In muzica populara se intalnesc o multime de instrumente cat mai variate, acestea pornind de la contrabas, el fiind inlocuit uneori cu o chitara electrica. Trupele de muzica populara se mai folosesc si de tambal, precum si de acordeon. Acestea sunt inlocuite uneori cu pianul, precum si cu chitara acustica. Tambalul nu poate ajunge insa in acelasi timp la doua inaltimi sonore, de aceea, in acest caz se intalnesc succesiuni de acorduri cu tiuituri rapide, dar si ritmate in acelasi timp. Pianul este si el destul de des utilizat, acesta fiind perfect in special pentru niste piese mai lente.

In muzica populara se mai folosesc si intrumentele precum brace si anume vioara sau viola fara calus. Artistii mai se folosesc si de violoncel, acesta fiind un instrument destul de apreciat, dar si foarte des intalnit in muzica populara. Artistii de muzica populara mai folosesc clarinetul, flautul, naiul, mandolina, trompeta fiind si ea foarte folosita.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele