miercuri, iulie 17, 2024
AcasăMuzicaLeo Cristian - o voce de excepție a muzicii de petrecere din...

Leo Cristian – o voce de excepție a muzicii de petrecere din Oltenia

Leo Cristian este unul dintre cei mai apreciați interpreți ai muzicii lăutărești și de petrecere din Oltenia.

Melodiile lui Leo Cristian au un profund mesaj sentimental care merge direct la inima ascultătorilor și a publicului aflat la spectacole, la evenimente sau chiar în fața televizorului, pentru că Leo Cristian a avut și are apariții foarte plăcute și populare la posturi naționale consacrate de folclor precum Etno TV.

Cântece cu mesaj despre viața și munca grea, depărtarea de familie

Continuând tradiția cântăreților de folclor oltenesc din zona Gorjului, Leo Cristian cântă o serie de teme favorite ale oltenilor, care la petreceri au obiceiul să rememoreze greutățile prin care au trecut: Melodii precum Numai cu palmele mele, Nu pot mamă ca să vin, Mi-a cântat cucul de soartă, Cu sufletul îndurerat transmit un puternic sentiment de regret al despărțirii de cei dragi (chiar cu riscul de a nu le fi alături în momentul marii treceri spre eternitate), de rememorare a muncii grele și rodnice a țăranului român, se încadrează în tipologia folclorică românească în general și oltenească în special unde cucul este o pasăre simbol a destinului, a oportunității, a șansei, a reușitei, cântantul cucului deschizând sezonul muncii de primăvară și marcând finalul verii și începutul muncilor de toamnă. „Am făcut tot ce-am putut / Așa cum m-am priceput/Niciodată n-am spus lasă/ Și-am dat un pas în față” sunt versuri care arată maturitatea gândirii artistice a cântărețului Leo Cristian.Munca făcută cu propriile brațe aduce satisfacția lucrului bine făcut, iar rememorarea greului efort este mai plăcută la un moment de sărbătoare pentru că te mobilizează pentru viitor. Românii care muncesc în afara României adoră cântecele lui Leo Cristian care cântă de tristețea străinătății, munca grea, suferința depărtării față de apropiați.

Cântece cu influențe din obiceiurile ancestrale populare românești

Artistul are și melodii care se inspiră din avertizările cu rol premonitoriu care vin de la păsări precum cucuveaua, în melodia Aseară la geam cânta cucuveaua și-mi spunea. În Oltenia, oltenii știau în vechime, iar unii mai știu și azi să citească semnele în cântul păsărilor și schimbările naturii.

Cântece de joc și voie bună

Leo Cristian cântă și teme foarte atractive pentru olteni, cum sunt dragostea de mamă, calitatea de șef al familiei, dragostea pentru copiii lor, precum Orice pentru măicuța mea, Cine face legile la mine în familie, Fata mea floare de mai, Floarea de mai este floarea frumuseții, luna mai numindu-se în calendarul popular Florar. Nu lipsesc, din repertoriul artistului Leo Cristian nici melodiile de joc și voie bună, precm Ce mai chef de zi frumoasă, Sunt născut în zi frumoasă, colaje precum Colaj de nuntă la Calafat, Mulți au ciudă pe mine. În melodia Mulți au ciudă pe mine, este prezentată mândria de oltean, care are valoare cu „nume de marcă scumpă”, „stilul meu se găsește tare greu/să cauți și în deșert nu găsești așa deștept” cu versuri care debordează de un umor sănătos.  Interpretul de muzică populară Leo Cristian a cântat cu regretatul Alin Olaru, cântă cu Sandu Vijelie, Iulian Tenzi, un clăpar desăvârșit.

Vă puteți abona aici la canalul de Youtube.

Așadar, un spectacol al lui Leo Cristian poate fi secretul unui eveniment cu succes garantat!

Contact solist: 0764111152.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele