Vrei să îți deschizi un service auto? Iată ce nu trebuie să lipsească din atelierul tău

De mic ai fost pasionat de mașini și obișnuiai să le desfaci bucăți pentru ca apoi să le asamblezi la loc? Iar acum te gândești să îți duci pasiunea mai departe și să îți deschizi propriul service auto?

Iată ce echipamente nu trebuie să lipsească din atelierul de lucru:

Elevator

Elevatorul sau cricul, cum îi spun mulți, este unul dintre cele mai cele mai importante aparate din service. În funcție de spațiul de care dispui, ai de ales între cel cu două coloane cu foarfecă (acesta este potrivit pentru garajele mici). E util pentru reparațiile de direcție, de suspensie sau transmisie, la schimbul de roți sau de ulei.

Compresor

Compresorul de aer este un element de bază în orice atelier auto. Se folosește pentru a verifica presiunea din roți, curățarea cilindrilor de la motor sau pentru a desface prezoanele. Pentru început, este suficient unul cu piston cu rezervorul de 200 de litri.

Aparatură de diagnoză și testare

Mașinile moderne vin cu softuri electronice. Un astfel de aparat este indispensabil pentru diagnoză de calitate pentru autovehicule rutiere, camioane, motoare. Au o mulțime de omologări și  pentru aceasta va trebui să achiziționezi și un soft pe care apoi va updatat o dată la câtăva vreme. Acestea se găsesc pe piață în două forme – universale sau OEM. Cele universale au o bază de date largă, cuprinzând mai multe tipuri de automobile, în timp ce testerul OEM e de fabrică și se achiziționează individual pentru fiecare marcă de automobil.

Stație de aer condiționat

Majoritatea mașinilor de pe piața sunt dotate cu aer condiționat, astfel că acest aparat este foarte util dacă vrei să oferi servicii complete. Sistemele de climatizare din mașini trebuie curățate și completate anual. 

Stand de direcție

Acest stand te ajută să reglezi farurile și unghiurile roților, prevenind uzura pieselor de la direcția mașinii, dar și a anvelopelor.

Baie de spălare a pieselor

Echipamentul și uneltele folosite zilnic trebuie întreținute și curățate atent. Acest proces este nu opțional, ci necesar pentru buna funcționalitate a sculelor din service care trebuie degresate periodic. De asemenea, piesele spălate pot fi reutilizate. De aceea vei avea nevoie de o baie de scule de minim 150 de litri cu pompă de recirculare.

Banc de scule

Bancul de scule cuprinde de la șurubelnițe cu mai multe capete, chei de toate dimensiunile și la tot ceea ce e nevoie într-un atelier. În magazinele de profil vei găsi kituri de bază cu unelte de mecanică generală pe care le poți completa pe parcurs cu altele necesare.

Cutii de depozitare

Sunt prea multe lucruri într-un spațiu redus? Înseamnă că trebuie să îți organizezi lucrurile în cutii. Acestea nu numai că vor ocupa mai puțin loc, dar vor fi și mai ușor de găsit atunci când vei avea nevoie de ele – vezi aici truse, cutii și organizatoare pentru scule de la Sculeaz.ro. Pentru mai multă eficiență în timpul lucrului, lipește etichete pe fiecare cutie.

Deși nu am menționat acest lucru, dar e de la sine înțeles – cel mai important lucru este locația. Echipamentul și dimensiunile sale vor fi adaptate la spațiul disponibil. Mult succes în realizarea propriului atelier de reparații auto!

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *