joi, iulie 25, 2024
AcasăActualCe trebuie să introduci în rucsacul copilului?

Ce trebuie să introduci în rucsacul copilului?

Rucsacul copilului este o punte de legătură între grădiniță/școală și ceea ce se află acasă. Aceste ghiozdănele se pot transforma rapid într-un haos, mai exact într-un coș de gunoi.

Copiii sunt dezordonați, iar menținerea unei ordini în ghiozdan poate fi o adevărată încercare pentru ei. De multe ori se vor da bătuți, iar puntea amintită anterior se va rupe.

Aici intervii tu, părinte, ce-ți iubești copilul necondiționat și-ți dorești ce este mai bine pentru acesta. Așadar, va fi necesar să-l ajuți să își păstreze ghiozdanul ordonat.

Ghiozdanul potrivit copilului tău

Ghiozdanul copilului se va alege în funcție de nevoile vârstei și cerințele școlii. Așadar, întreaga organizare începe cu alegerea ghiozdanului potrivit. Există rucsacuri mai mici, care pot fi purtate în spate sau mai mari care au roți și pot fi trase de cel mic.

Însă, chiar și un mini-troler poate fi destul de complicat de gestionat. Rucsacul trebuie să fie unul robust, compartimentat cu buzunare și fermoare care se pot închide și deschide cu ușurință.

Organizarea rucsăcelului

Începe organizarea ghiozdanului. Asigură-te că acesta este gol înainte de a pune ceva în el. În cazul în care găsești ceva, golește-l până ce acesta nu mai conține absolut nimic. Verifică fiecare buzunar cu atenție.

Următorii pași pot fi o activitate interesantă între tine și copil. Roagă-l pe cel mic să sorteze tot ce are în două grupe:

  1. Ce este pentru acasă;
  2. Ce este pentru școală/grădiniță.

A doua grupă va include rechizitele de care are nevoie: pixuri, creioane, caiete, hârtii, dosare și așa mai departe. În prima grupă se va încadra echipamentul sportiv și cutiuța de mâncare. Înainte de a pune orice în ghiozdan, este de preferat ca acesta să fie scuturat foarte bine sau spălat.

Aici intervii tu, părintele, ce-și va ajuta copilul să sorteze materialele de școală:

  • Pixurile cu pixurile;
  • Creioanele la creioane;
  • Caietele cu caietele;
  • Hârtiile cu hârtiile și tot așa.

Caietele, manualele și dosarele vor veni împreună într-un singur compartiment, separat de restul lucrurilor. Instrumentele de scris pot fi așezate frumos într-un penar cu locuri specifice pentru creioane, instrumente de măsurat, carioci, pixuri, stilouri, radiere, rezerve de cerneală și altele.

După ce totul este așezat în mod organizat în ghiozdan, etichetează compartimentele. Poți să îi coși mici etichete în interiorul buzunarelor cu specificul lor. De exemplu, unde vor fi caietele poți scrie „caiete”.

Roagă-l pe micuț să scoată rechizitele și să le pună ori de câte ori este nevoie în ghiozdan până înțelege mersul. Totul poate fi organizat ca și un joc de puzzle.

Un lucru în plus, dar de ajutor pe care-l poți face, este să incluzi printre rechizite un dosar colorat, unde copilul va pune lucrurile ce trebuie să ajungă acasă. Cu cât jocul „ce intră în ghiozdan?” este mai interactiv și mai viu colorat, cu atât cel mic își va dori să-și păstreze lucrurile în ordine.

Fă-ți timp pentru acest mic și semnificativ detaliu. Este un mod distractiv prin care-l poți educa asupra ordinii și grijii legate de lucrurile personale.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele