duminică, iunie 23, 2024
AcasăBusinessSolutii pentru stimularea soferilor de succes intr-o flota

Solutii pentru stimularea soferilor de succes intr-o flota

Pe masura ce generatiile in numar tot mai mare se retrag din industria transporturilor, flotele trebuie sa munceasca mai mult pentru a pastra soferii si pentru a-i mentine motivati si in siguranta. Din fericire, exista o modalitate de a realiza toate acestea simultan. Se numeste program de stimulare a sigurantei si este solutia pentru imbunatatirea sigurantei soferului.

Puteti crea stimulente, pentru a reduce coliziunile, atunci cand monitorizati traseul parcurs, practicarea vitezei legale si eliminarea folosirii telefonului mobil. Stimulentele soferilor ar trebui sa sprijine misiunea generala de siguranta a flotei si sa se alinieze cu obiectivele corporative.

Inainte de a folosi stimulente angajatilor, este necesar sa aveti un echipament adecvat pentru localizare flota, personal instruit pentru supraveghere si pastrarea inregistrarilor flotei in siguranta.

Pastrati transparenta si simplitatea in programul de stimulare, deoarece cu cat este mai usor de inteles si de actionat pentru soferi, cu atat sunt mai mari sansele de succes.

Folositi datele proprii din monitorizarea GPS pentru a decide ce comportamente sa stimulati. Daca trimiterea mesajelor in timpul condusului reprezinta o problema in flota dumneavoastra, luati in considerare un stimulent care ofera soferilor puncte pentru fiecare zi in care nu folosesc telefonul la volan. Soferii ar putea folosi acele puncte pentru a le valorifica in bani sau alte beneficii stabilite in companie. Cel mai probabil, obiectivele pe termen scurt inspira o schimbare de comportament, decat premiile anuale, asa ca apelati la stimulente pe termen scurt, usor de urmarit.

Odata ce un program de stimulare a sigurantei a fost lansat, managerii de flota si de siguranta vor fi responsabili pentru mentinerea acestui obicei motivant. Iata cateva metode:

Diversificati recompensele – banii nu ofera rezultate de lunga durata, asa ca o combinatie de numerar si marfuri/produse functioneaza bine.

Feedback-ul pozitiv dat la scurt timp dupa o realizare in materie de siguranta este cel mai de impact. Cand actiunile sigure sunt recompensate si intarite prompt, transmite mesajul ca siguranta este apreciata si importanta. Atunci cand recompensele sunt strans legate de comportamente specifice de condus, cum ar fi lasarea spatiului in jurul vehiculului, viteze rezonabile sau schimbari de benzi sigure, soferii vor incepe sa asocieze acele comportamente cu recunoasterea pozitiva.

Daca asteptati prea mult timp pentru a recompensa excelenta sau imbunatatirea comportamentului poate deruta soferii care s-ar putea sa nu-si aminteasca detaliile unui eveniment saptamani mai tarziu.

Recunoasterea publica ii motiveaza pe soferii dumneavoastra sa obtina cele mai bune rezultate, asa ca nu va sfiiti sa creati oportunitati de a-i recunoaste pe soferi inaintea colegilor lor.

„Recunoasterea sociala poate fi chiar mai semnificativa pentru angajati decat recompensele tangibile”, asta ne recomanda expertii in siguranta si imbunatatirea soferilor.

Siguranta rutiera poate fi o chestiune de viata sau de moarte, asa ca aratati-i echipei voastre ca actiunile lor conteaza. Cand puneti atentie si grija in stimulentele dumneavoastra de siguranta, soferii vor acorda mai multa atentie conducerii.

Evident ca aceleasi principii se aplica si daca obiectivele sunt atinse, daca clientii sunt multumiti si daca cifra de afaceri este depasita.

Bucurati-va alaturi de angajatii dumneavoastra de succesul companiei, deoarece tot ei vor fi langa dumneavoastra atunci cand sunteti in declic.

Aici https://cargotrack.ro/sisteme-hardware-gps-accesorii/ aveti posibilitatea  sa verificati sistemele hardware si accesoriile folosite de CargoTrack.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele