joi, decembrie 1, 2022
AcasăAdvertorialSighișoara, un oraș medieval de descoperit în Transilvania

Sighișoara, un oraș medieval de descoperit în Transilvania

Sighișoara este unul din cele mai fermecătoare orașe din România și asta datorită faptului că o mare parte din zidurile vechiului oraș s-au conservat până în ziua de azi. Sighișoara este un oraș medieval cu o arhitectură gotică rurală dar și din epoca Renașterii și din perioada barocă.

Dacă cauți cazare ieftina Sighisoara trebuie să știi că cele mai bune locații de cazare le găsești în centrul vechi. Din vechiul sistem de apărare, amenajat la început de secol XIV, în zua de azi se pot admira 9 turnuri, 2 bastioane și o parte a zidului interior. Turnurile erau situate în locuri vulnerabile ale cetății și erau dotate cu guri de tragere și cu bastioane de artilerie. Din toate acestea, Turnul cu Ceas (64 de metri înălțime) este cel mai impresionant, este unul din cele mai mari monumente din Transilvania și, în același timp, simbolul orașului Sighișoara.

Din cele 9 biserici care au funcționat între secolele XIV și XVIII, au mai rămas doar 3: Biserica din Deal,  Biserica Mănăstirii Dominicane și Biserica Leproșilor. Aici se pot admira opere rare de sculptură și picturi religioase dar și morminte.

Cât despre arhitectura civilă, majoritatea din cele 164 de case locuite din Sighișoara au o vechime de peste 300 de ani și sunt considerate monumente istorice. Din aceste case, cele mai importante sunt Casa Vlad Dracul și Casa Venețiană.

Centrul orașului Sighișoara a păstrat într-un mod excepțional caracteristicile unui orășel fortificat medieval și este înscris în patrimoniul mondial UNESCO. Tot aici vei găsi numeroase posibilități dacă cauți cazare Sighișoara cu mic dejun inclus. An de an, un festival medieval este organizat în cetatea medievală.

În ciuda construcțiilor din secolul XIX care au modificat o parte din arhitectura medievală, Cetatea Sighișoara s-a păstrat foarte bine și Sighișoara rămâne unul din puținele orașe medievale din Europa de Sud-Est locuite.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente