duminică, iunie 23, 2024
AcasăAdvertorialRulmenți cu o durată de viață lungă „NK” mai ecologici de la...

Rulmenți cu o durată de viață lungă „NK” mai ecologici de la Koyo

Koyo, divizia de rulmenti a corporației JTEKT, dezvoltă în mod constant noi tehnologii pentru a îmbunătăți proprietățile rulmenților săi, cu scopul de a obține o durată de viață mai lungă a acestora, ceea ce rezultă în cerințe de întreținere reduse și fiabilitate îmbunătățită. Aceste proprietăți perfecționate contribuie în special la nevoile apărute în urma funcționării rulmenților Koyo în condițiile dure în care sunt utilizate mașinile agricole și de construcții. Având în vedere noua tendință de vehicule cu conducere autonomă, chiar și în medii profesionale, cum ar fi camioane, basculante și tractoare fără pilot, o defecțiune a rulmentului în timpul conducerii autonome ar putea rezulta într-o o problemă gravă. De aceea, fiabilitatea sporită a componentelor devine mai relevantă ca niciodată. O altă prioritate pentru Koyo o reprezintă înlăturarea oțelurilor care conțin metale rare, pentru a căror exploatare și prelucrare sunt necesare procese neprietenoase pentru mediul înconjurător.

Rulmenții de noua generație NK (New Advanced Knowledge)

Rulmenții cu role folosiți în mașinile agricole și de construcții trebuie să fie extrem de robuști. Prin urmare, Koyo a răspuns la cerințele de pe piață și a depus eforturi mari în ultimii ani pentru a dezvolta rulmenții cu durată lungă de viață. Rulmentul cu bile și role „NK” de ultimă generație (a nu se confunda cu rulmentul cu ace de tip NK) a suferit mai multe îmbunătățiri prin utilizarea unui aliaj de oțel de rulmenți optimizat și a unui proces de tratare termică adaptat cu atenție, care duce la o „rezistență structurală” îmbunătățită, la o duritate crescută a căilor de rulare și la o rezistență crescută la oboseală.

Daunele survenite la rulmenți sunt în general împărțite în descuamare și decojirea de la suprafață. Pentru rulmenții mașinilor agricole și de construcții, îmbunătățirea durabilității împotriva descuamării de la suprafață, precum și a decojirii cauzate de brinelare (amprentare) sub ulei contaminat, s-a dovedit a fi o metodă eficientă.

Cu ajutorul acestui nou oțel pentru rulmenți cu conținut mediu de carbon și al noului proces de fabricație, rulmenții Koyo au reușit să combată defecțiunile tipice, ducând la o creștere a duratei de viață de 50% mai bună decât a rulmenților anterioari de tip „KE”. De notat este și faptul că noul aliaj de oțel pentru rulmenți conține cu peste 20% mai puține metale rare, contribuind astfel la îmbunătățirea sustenabilității mediului la nivel mondial.

Noua gamă de rulmenți NK a fost introdusă pe piață începând cu 2019,  însă disponibilitatea reală  trebuie confirmată de la caz la caz, în funcție de cererea totală și de capacitatea de producție.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele