sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăAdvertorialPlângere contravențională - contestarea procesului verbal. Avocat Roxana Pop lămurește

Plângere contravențională – contestarea procesului verbal. Avocat Roxana Pop lămurește

Orice încălcare a legilor poate fi sancționată cu o amendă sau alte sancțiuni menționate într-un proces verbal de constatare, în care apar și literele de lege care nu au fost respectate. În funcție de situație și de împrejurare, unele persoane pot simți că au fost îndreptățite de către agentul constatator, caz în care pot contesta procesul verbal.

Dacă te afli într-o astfel de situație și nu știți care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, poți afla mai multe în continuarea acestui articol. Pentru a parcurge totuși fiecare pas exact așa cum trebuie, astfel încât să poți dovedi nevinovăția, poți cere ajutorul unui avocat. Dacă ești în căutarea unui avocat Cluj Napoca, află că Roxana Pop poate fi avocatul care te poate ajuta.

Plângerea contravențională – ce trebuie să știi

Multe dintre persoanele care vor să conteste o amendă sau o altfel de sancțiune sunt puse pentru prima dată într-o astfel de situație. Motiv pentru care avocat Roxana Pop lămurește cu privire la pașii pe care trebuie urmați și alte informații esențiale. Poți găsi mai multe informații și pe pagina oficialăroxanapop-law.ro.

Plângerea contravențională poate fi depusă în termen de 15 zile de când primești procesul verbal prin poștă sau de când îți este înmânat de organul competent în acest sens.

Din art. 32, Ordonanta 2/2001 aflăm că vătămatul este cel care face plângerea pentru despăgubire, pe când măsura confiscării poate fi constatată de cel care deține respectivele bunuri, în funcție de fiecare caz în parte.

Cum poate fi răsturnată prezumția relativă de legalitate a procesului verbal constatator?

Poți cere ajutorul unui avocat precum Roxana Pop care se poate ocupa de toate aceste etape, care va ști exact ce trebuie să facă. Este nevoie să completezi o plângere contravențională tip și împreună cu o copie a procesului verbal vor fi depuse la instituția de care aparține agentul constatator.

Trebuie să ai în vedere că, după ce depui actele, trebuie să primești o dovadă. Această dovadă atestă faptul că a fost depusă și înregistrată, pentru a fi luată în considerare. Avocatul îți va aduce la cunoștință faptul că atât timp cât plângerea este judecată și depusă la instituția necesară, executarea va fi suspendată.

Despre probe și termenele de judecată

Cererea ta de contestare a procesului verbal va fi depusă la judecătorie, unde va fi fixat un termen de judecată. Acest lucru se va întâmpla în termen de 30 de zile de când dosarul la ajunge la ei. În acest timp avocatul se poate ocupa de adunarea dovezilor și a martorilor.

În proces vor fi citați cu siguranță cei care sunt implicați în mod direct, precum și martorii. Avocatul care se ocupă de cazul tău trebuie să prezinte situația și probele, astfel încât măsurile ce vor fi luate să te avantajeze cât mai mult.

Poți cere ajutorul de la avocat Cluj Roxana Pop care te poate îndruma la fiecare pas pe care trebuie să îl faci. Are competență în domeniu, dar mai multe despre acest lucru poți afla din cadrul paginii oficiale roxanapop-law.ro.

Contact:

av.pop.roxana@gmail.com

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente