În ultimii ani, autoritățile ce reglementează programele de protejare a mediului au promovat o serie de măsuri menite să eficientizeze locuințele din punct de vedere energetic. Astfel, aceste soluții aveau scopul de a ajuta atât mediul înconjurător cât și economiile românilor care pot să își reducă costurile, prin diminuare facturilor la energie. În acest fel, toți proprietarii de case au avut de câștigat; natura, de asemenea, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Astăzi din păcate, nu rulează astfel de măsuri de sprijin. Iar estimările din România arată că o foarte mare parte din casele compatrioților noștri pierd:
● prin pereți minim 30% din energia pe care o au în interior,
● 25% prin acoperișuri
● 25% prin ferestre.
Dacă până acum ai neglijat importanța termoizolării locuinței, de un lucru poți să fii sigur – nu ai o izolație adecvată a tavanului, a podului sau a mansardei. Pierzi bani și …energie. În plus, climatul din casă poate fi unul nesănătos și confortul întregii familii are de pierdut, în mod considerabil!
Una dintre soluțiile de care te poți bucura alături de familia ta, atât pe termen scurt (vei simți efectele în scurt timp, în această iarnă) cât și pe termen lung (să ne gândim la sustenabilitatea și durabilitatea unei lucrări bune) este izolația podului cu fibră de lemn. Această lucrare este esențială atât din punct de vedere al protecției (între acoperiș și restul construcției) cât și a creșterii performanței locuinței.
Cu alte cuvinte: izolația podului ține apa, praful, vântul, zgomotul, frigul și căldura departe; se dezvoltă astfel un mediu “curat”, sigur și sănătos ce permite trecerea vaporilor. Dacă se adună umezeala la nivelul izolației, aceasta trebuie să poată ieși și să se vaporizeze ușor – altfel, mucegaiul își va face făcută apariția fără întârziere.
Recomandarea experților? Izolația cu lâna de lemn – made by Steico (vezi aici ofertele online):
– Se pompează, prin presiune, de afară, direct până în pod
– Fibra de lemn pompată ajunge repede în toate colțurile și unghiurile acoperișului/podului/mansardei, prin “mici ferestre” deschise și apoi bine sigilate de lucrători în folia
– Manopera este rapidă
– Nu se creează deșeuri sau mizerie
– Este montată doar de către specialiști
Rezultatul final? O izolație organică, durabilă și rezistentă la uzură, ce ține la distanță mucegaiul, insectele și dăunătorii, ce izolează termic casa și acoperișul, izolează fonic și este mai eficient decât vata minerală (bazaltică ori de sticlă) și spuma poliuretanică.
Alege să ai parte de o casă călduroasă, eficientă energetic, ce are capacitatea de a preveni pierderea căldurii în sezoanele reci și de asemenea de a preveni încălzirea în timpul verii. Pentru un climat interior sănătos biologic, cu mai puțin stres și mai puțină gălăgie, alege izolatia cu fibră de lemn – solutia verde de la Izolatiinaturale.ro!