Naționalul craiovean participă cu 3 producții la

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova a fost invitat să prezinte 3 producții în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE, regia Radu Afrim – spectacol câștigător al premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020, producția FEMEIA MĂRII în regia lui Andriy Zholdak, și instalația performativă #acedesiguranță @ TikTok, regia Bobi Pricop.

FEMEIA MĂRII de H. Ibsen, în regia lui Andriy Zholdak,  se va juca în prima zi  a festivalului – vineri, 24 iunie, de la ora 20:00, la Fabrica de Cultură – Construcții SA – UniCredit – Sala Faust.

Această Femeia mării este Ellida. Și performanța fantastică, absolut impresionantă a actriței Costinela Ungureanu. O structură inteligentă, echilibrată, o actriță totală, o balerină făcută din plastilină, din o mie și una de registre interioare, emoționale, fizice, care spune, unic, povestea Ellidei ei și a lui Andriy Zholdak.

Marina Constantinescu

Ellida mea este în viață astăzi, o întâlnesc adesea în diferite orașe și țări în care călătoresc. Această Ellida se află într-o stare de schimbare titanică, de la cea „ea însăși” de astăzi la cea „nu ea însăși” de mâine. Așa cum se întâmplă cu reflecția unei figuri în apă, când vântul spulberă apa, reflecția tremură și își schimbă proporțiile, nu mai este aceeași cu originalul. Această Ellida știe despre Kolima și Auschwitz, știe că Dumnezeu „a plecat” și se pregătește pentru „călătoria”, „zborul”, „emigrarea”, „fuga” de lângă noi toți spre acel undeva, despre care Sonia din „Unchiul Vania” al lui Cehov spunea că ,,…vezi îngerii, vezi raiul strălucind ca o bijuterie”.

Andriy Zholdak

Spectacolul INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE de Dan Coman, regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu este programat duminică, 26 iunie, ora 17:00, la Fabrica de Cultură – Construcții SA – UniCredit – Sala Faust.  Producția a câștigat Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020, Irina Moscu a fost nominalizată la Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie iar Costinela Ungureanu a fost nominalizată la Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul din acest spectacol.

Inimă şi alte preparate din carne” de Dan Coman, în regia lui Radu Afrim la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova este un spectacol precum o poveste de iubire: cu entuziasme candide, cu jocuri scornite de inteligenţa unor copii poznaşi, cu umor cinic, cu autoironie dulce-amară, cu trădări, cu tăceri care îşi strigă neputinţa, cu crize, cu depresii, cu angoase, cu amintiri păstrate în imagini perfecte, cu accidente grave care mutilează suflete involuntar şi o fericire blândă care oblojeşte preparatele din carne.

Alina Epîngeac

Despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală. Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne.

Dan Coman

#acedesiguranță @ TikTok este un spectacol-instalație în regia lui Bobi Pricop și dramaturgia lui Ionuț Sociu, ce va putea fi urmărit duminică, 3 iulie, la ora 16:00 la Teatrul GONG.  Spectacolul are la bază o serie de narațiuni, într-o structură dramaturgică cu mai multe ramificații, create prin mijloace video. Povestea are în centru un grup de șapte liceeni cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani care lansează #acedesiguranță, o mișcare care vine să dea voce pe TikTok adolescenților și experiențelor lor. Cei șapte adolescenți abordează teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi: anxietate, identitate, autocunoaștere, educație, relații, vulnerabilitate, izolare.

De asemenea, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu participă și 2 spectacole ale Departamentului de Teatru din cadrul Universității din Craiova realizate în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova: Triptic Shakespeare (Proiect Moștenirea), scenariul și regia Mihai Mălaimare și Iulius Cezar după William Shakespeare, un spectacol de Romanița Ionescu.

Triptic Shakespeare (Proiect Moștenirea) va putea fi urmărit în24 iunie de la ora 12:30 pe Pietonala Nicolae Bălcescu, iar spectacolul Iulius Cezar va fi prezentat la Teatrul GONG luni, 27 iunie 2022, ora 16:00.

Triptic Shakespeare (Proiect Moștenirea)

Scenariul și regia: Mihai Mălaimare

Scenografia: studenții Departamentului de Scenografie UNArte București, sub coordonarea profesoarelor

Costume: Lia Dogaru

Muzica: Răzvan Diaconu

Machiaj: Mirela Vescan

Sunet: Florin Fincă

Profesor coordonator: Edith Mag

Cu: Simona Gricleanu, Lucian Vlăsceanu, Nadina Urs, Alexandra Maria Pop, Andrada Zuică, Răzvan Săbiesc

Iulius Cezar

după William Shakespeare

Un spectacol de: Romanița Ionescu

Cu: Diana Petec, Mircea Mogoșeanu, Bogdan Oprănescu, Claudia Dinu, Mihaela Saraev, Vera Moisenco, Karyna Florița, Răzvan Rusan, Andreea Boldeanu, Andrei Stanciu, Dodo

Informații despre bilete și acces se pot găsi pe site-ul festivalului: www.sibfest.ro

FEMEIA MĂRII

de Henrik Ibsen

Traducerea: Valeriu Andriuță

Versiunea scenică: Ioana Mălău

Consilier artistic al proiectului: George Banu

Regia, co-scenografia, light design-ul, ilustrația muzicală: Andriy Zholdak

Asistent de regie: Valeriu Andriuță

Decorul și creația video: Danilo Zholdak

Costumele: Yan Zholdak

Muzica: Valentyn Silvestrov

Translator: Corina Druc

Cu: Costinela Ungureanu, Nicolae Vicol, Angel Rababoc, Raluca Păun, Petronela Zurba, Cătălin-Mihai Miculeasa, Cătălin Vieru, Irina Danciu, Roxana Mutu

Durata spectacolului:  

Partea I – 1h 50 min;  Partea a II-a – 2h (cu pauză de 20 de minute)

INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE

Text: Dan Coman

Regie, video și univers sonor: Radu Afrim

Scenografie: Irina Moscu

Sound design: Mihai Dobre

Mişcare scenică: Flavia Giurgiu

Asistent regie: Claudia Gorun

Cu: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Claudia Dinu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Sorin Gruia, Minela Popa, Florin Chirea.

Durata spectacolului: 2h 30 min (fără pauză)

#acedesiguranță @TikTok

Regie: Bobi Pricop

Dramaturgie: Ionuț Sociu

Scenografie: Oana Micu

Muzică și coregrafie: Eduard Gabia

Imagine și montaj: Iustin Șurpănelu

Cu: Alexandra Francu, Jacqueline-Alessia Crăciun, Raluca Tender, Adrian Săpăceanu, Andrei Sava, Cristian Corbu, Matei Stăncuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *