sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăAdvertorialLichenii stabilizati – raspunsul pentru un design natural atipic si spectaculos

Lichenii stabilizati – raspunsul pentru un design natural atipic si spectaculos

Pornind de la ideea ca spatiul in care ne desfasuram activitatea este extrem de important pentru fiecare dintre noi, acesta putand sa ne stimuleze starea de spirit, sa ne imbunatateasca creativitatea, si astfel sa dam un bun randament in activitatile curente, ajungem in punctul in care realizam cat de mult inseamna natura in designul de interior.

Designul biofilic reprezinta calea perfecta pentru evadarea din agitatia citadina si retragerea noastra intr-o oaza urbana in propria casa sau la locul de munca.

Iubim natura, ne dorim sa fim inconjurati de spatii verzi ce abunda in naturalete si energie, insa cati dintre noi isi permit sa intretina  unui astfel de spatiu la interior, cand tot mai des ne plangem ca nu avem timp sau ca petrecem putin timp acasa?

Daca noi nu avem timp, atunci gasim o cale sa ne multumeasca, si inca  una peste masura asteptarilor.

Ce ati spune de un perete de natura perfect care sa scoata din anonimat orice spatiu si sa creeze un efect spectaculos  si care, in plus, sa nu necesite mentenanta? Ei bine, lichenii stabilizati reprezinta solutia perfecta.

Aceste plante spectaculoase au fost patentate in urma cu mai mult de zece ani de o firma italiana tocmai din dorinta de a aduce natura in urban, mai precis in spatiile interioare fara ca aceasta sa necesite conditii speciale de intretinere.

Lichenii stabilizati se impart pe  mai multe clase,  in amenajarile interioare cei folositi  de catre decoratori facand parte  din clasa Cladonia Stellaris. Acestia se dezvolta in padurile nordice din apropierea Cercului Arctic, fiind simbioza intre o alga si o ciuperca. Dupa recoltare care se face manual, urmatoare etapa este stabilizarea, un proces extrem de important ce  ii ajuta sa isi consolideze rezistenta in timp fara a necesita mentenanta sau conditii speciale, cum ar fi lumina. Contrar asteptarilor persoanelor care nu stiu foarte multe despre ei, lichenii nu sunt este verzi la baza, ci albi. Aceasta confuzie vine tocmai din faptul ca majoritatea peretior stabilizati sunt verzi,  fapt ce rezulta din dorinta decoratorilor a copia ideea de covor de iarba.

Gama cromatica  este insa foarte  variata cand  vorbim despre aceste plante  si este obtinuta  prin vopsirea lor cu pigmenti 100% naturali.

Lichenii stabilizati sunt apreciati nu doar pentru valoarea lor estetica, ci si  pentru proprietatile deosebite: sunt antialergeni, ignifugati, antistatici, nu atrag insecte, sunt un bun indicator al gradului de miditate din aer, iar atunci cand suprafata acoperita este de intindere mai mare, regleaza umiditatea aerului.

Asadar, persoanele care se se si confrunta cu o umiditatea a spatiului interior foarte crescuta ar trebui sa stie ca montarea unui astfel de perete poate fi o solutie extrem de buna si viabila.

Este lesne de inteles de ce azi  tot mai multi dezvoltatori imobiliari, companii sau familii aleg sa isi decoreze spatiul cu panouri de licheni.  Legat de cele spunse, Naturama va pune la dispozite  proiecte inspirationale realizate nu doar de echipa, ci si de artisti decoratori sau clienti pasionati.

Pe langa scopul practic si estetic in care sunt folositi lichenii decorativi, este bine de mentionat ca latura creativ si  recreativa sunt stimulatae,  internetul punandu-ne la indemana multe tutoriale care ajuta orice pasionat de art&craft sa realizeze  foarte usor decoratiuni, urmanad pas cu pas instructiunile, transformanad aceasta activitate intr-un exercitiu de deconectare de la problemele cotidiene.

Atat de multi pasionati de arta, natura, design biofilic sigur ca au contribuit la dezvoltarea semnificativa din ultimul deceniu a comertului cu licheni la nivel international, in Romania simtindu-se insa, numai de cativa ani incoace acest flux.

Pe piata din Romania exista importatori  ce au deschis magazine de profil pentru a faciliata accesul publicului la acest tip de produse si le-au oferit variantele in care sa opteze pentru decoratiunile de interior realizate inhouse sau cea in care ei sa devina creativi, achizitionand produsele vrac.

Daca va intrebati daca recoltarea lichenilor reprezinta un risc de afectare a naturii? Raspunsul este in mod cert, negativ. Recoltarea lor se face in mod controlat, atent reglementata legislativ,  tocmai pentru a nu afecta mediul inconjurator,  a ajuta industria designului de interior si a incuraja populatia sa renunte la  ideea de artificial si sufocant si de a se intoarce catre natural, aeristit, catre un stil de viata imbunatatit.

Articol scris de Florentina Badea.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele