miercuri, iulie 17, 2024
AcasăBusinessJocuri de cărți care există de peste două decenii și sunt încă...

Jocuri de cărți care există de peste două decenii și sunt încă populare

Unele jocuri de cărți au rezistat testului timpului, în ciuda tuturor lucrurilor. Pe măsură ce trec anii, iar tehnologia avansează la cote care în trecut erau considerate drept imposibil de atins, lumea jocurilor se schimbă și ea. La un moment dat, noi, ca jucători, am fost mulțumiți să ne distrăm cu jocuri care nu constau în mai mult decât mișcarea unor piese monocromatice pe o placă de lemn. Acum, însă, jocurile sunt pline de povești complexe și modele de personaje hiperrealiste, putând fi accesate fie direct de pe un smartphone, fie prin intermediul unui computer.  Cu toate acestea, chiar dacă jocurile evoluează, există un tip de joc care rămâne același.

Jocurile de cărți există de secole. De la Karnoffel la Red Dragon Inn, acestea continuă să fie create și lansate la o frecvență care poate concura chiar și cu jocurile video. În timp ce multe dintre aceste tipuri de jocuri au căzut în dizgrație, iată câteva care nu numai că s-au menținut de-a lungul anilor, dar au și rămas populare.

Mai târziu redenumit Catan Card Game, aceasta este adaptarea jocului de cărți a popularului Settlers Of Catan. El a fost dezvoltat inițial de Klaus Teuber pentru doi jucători, într-un format în stil turneu, dar de atunci au fost lansate șapte expansiuni, toate care adaugă numeroase cărți pentru a condimenta jocul. La fel ca și jocul de societate, scopul Catan Card Game este de a câștiga puncte, acumulând resurse pentru a-ți construi orașele și a-ți extinde așezările. În timp ce regulile acestui joc pot fi destul de descurajante din cauza complexității lor, Catan s-a dovedit a fi un joc popular în fiecare format în care este introdus.

Pe măsură ce anii au trecut, pokerul a crescut în popularitate, apărând în multe cazinouri din întreaga lume. În plus, lumea virtuală l-a făcut accesibil tuturor celor care au o conexiune la internet, precum și nerăbdarea de a descoperi un joc strategic, care este văzut și ca un sport al minții. Jucătorul care alege să învețe online cum se joacă poker, va trece prin ierarhia mâinilor, cum ar fi chinta roială, sau chinta de culoare, prin distribuția cărților și rundele de pariere, limitele de pariuri și all-in-urile. În universul online se găsesc foarte ușor și informații despre originea sa. Și indiferent de momentul când a venit pe lume, nu se poate nega longevitatea sau popularitatea pokerului.

Cunoscut și sub numele de MTG, sau pur și simplu Magic, Magic: The Gathering este un joc de cărți bazat pe strategie este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți ale Wizards of the Coast până în prezent. Intitulat „cel mai jucat joc de cărți de schimb”, acest joc este publicat în engleză, franceză, germană, italiană, coreeană, japoneză, portugheză, rusă, spaniolă, precum și chineză. MTG permite jucătorilor să preia rolul unui mag capabil să invoce creaturi și vrăji puternice. În timp ce, în mod tradițional, Magic are doi astfel de magi, care luptă unul împotriva celuilalt, de-a lungul anilor, jocul a introdus numeroase formate și moduri de a juca. Cu peste 20.000 de cărți, două pachete nu sunt niciodată la fel, permițând un joc unic de fiecare dată când este jucat.

La cât de multă popularitate a atins în prezent, este incredibil faptul că un joc legendar ca Uno a avut un început mai puțin spectaculos. Merle Robbins a proiectat inițial Uno pentru prietenii și apropiații lui în 1971. Văzând cât de mult a prins la publicul țintă, a cheltuit 8.000 de dolari pentru a tipări 5.000 de exemplare, pe care le-a vândut în timp ce își desfășura activitatea în propria frizerie. Robbins a vândut în cele din urmă drepturile asupra lui Uno lui Robert Tezak, care a fondat mai târziu International Games, Inc. Scopul inițial în cadrul Uno era ca jucătorul să marcheze 500 de puncte jucând toate cărțile din mână. De la conceperea sa, au fost lansate numeroase reguli ale casei, moduri alternative de joc, expansiuni și multiple variante, inovatorii asigurându-se astfel că acest joc va fi mereu proaspăt și distractiv.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele