Ești timidă? Descoperă cum poți avea o viață normală și cum să-ți îmbunătățești încrederea în sine cu doar 5 sfaturi simple!

Ești una dintre acele femei care suferă de timiditate? Toată viața, începând din școală și până acum, la vârsta maturității, ai avut anumite probleme cu integrarea într-un colectiv sau chiar și la locul de muncă actual preferi să stai singură în pauze, doar pentru că nu ai suficient curaj pentru a-i privi în ochi pe ceilalți și a discuta cu ei banalități?

Se poate spune că trăiești o viață cu frâna de mână pusă. Și că îi privești pe ceilalți cu admirație, văzând cu câtă ușurință își fac prieteni, se distrează sau cât de relaxați par în timpul conversațiilor cu ceilalți. Gândești despre tine că ești plictiseala întruchipată și nimeni nu dorești să petreacă timp cu tine.

Descoperă cum te poți vindeca de timiditate:

Ești timidă? Și e în regulă!

Te recunoști în cuvintele de mai sus? Atunci trebuie să știi că timiditatea este normală la început și semnifică frica de a fi judecată sau respinsă de ceilalți. Fiecare om este timid în anumite situații din viață și este perfect în regulă.

Totuși, poate deveni o problemă în forma sa extremă, mai exact, atunci când îți pune în pericol cariera sau relațiile. Iar dacă timiditatea este foarte pronunțată, ea poate fi definită ca fiind o fobie socială ce se poate manifesta prin paliditatea sau roșeața feței ori tremurături.

Partea bună este aceea că te poți schimba, iar curajul și încrederea în sine pot fi antrenate ca un mușchi. Iar schimbarea este doar o chestiune de alegere personală. Mai mult, nu este nevoie să fie mari, ci chiar cele mai minuscule modificări din viața de zi cu zi au un mare impact asupra încrederii în sine.

5 sfaturi pentru a uita de timiditate

Da, este posibil! Iar acceptarea propriilor temeri este primul pas care te poate ajuta în reducerea timidității. Căci cei care se resping și gândesc rău despre ei înșiși ajung să își deterioreze propriul psihic.

Printre lucrurile mărunte pe care poți să le faci zilnic se pot enumera: exprimă-ți propriile opinii, privește-i pe ceilalți în ochi, fă-ți prieteni, afirmă-te la locul de muncă și așa mai departe.

Există totuși 5 sfaturi care te vor ajuta să treci peste timiditate și să ajungi să câștigi suficientă încredere în propria persoană.

1.    Nu pune presiune asupra ta

Stabilește-ți obiective clare, mici pentru început, astfel încât să le poți atinge. Asta îți va da curajul de a continua. Poți începe cu scurte conversații cu cei din jur sau exersează contactul vizual.

2.    Nu te ascunde

Nu te ascunde de temerile tale. În loc să eviți situațiile în care timiditatea îți dă de furcă, înfruntă-le. De exemplu, dacă dorești să înveți să înoți, trebuie să exersezi foarte mult. Nu vei sări de la înălțime încă din prima zi!

Dacă intri într-o încăpere unde sunt mulți oameni cunoscuți, te vei simți copleșită la început. Nu trebuie să te duci direct la cineva și să începi o discuție. Dar poți spune clar și prietenos: ”Bună ziua tuturor! Asta este suficient pentru început.

3.    Înconjoară-te de oamenii potriviți

Dacă ești înconjurată de oameni timizi, nimic nu se va schimba. Dar dacă scopul tău este să fii cât mai curajoasă, găsește oameni încrezători și curajoși și încearcă să te integrezi în grupul de prieteni ai acestora. Vei observa cum teama de a fi respinsă va dispărea încetul cu încetul.

4.    Caută locul de muncă potrivit

Nu te integrezi ușor la locul de muncă și pare un chin să pleci în fiecare dimineață? De ce nu încerci altceva? Un job care te va ajuta să câștigi încrederea în propria persoană, plus banii necesari pentru îndeplinirea dorințelor. Prin urmare, află mai multe aici despre această activitate în care, deși vei discuta cu oameni, nu va exista o apropiere fizică.

5.    Începe să faci exerciții fizice

Dacă cei mai mulți consideră că exercițiile fizice nu au nimic de-a face cu timiditatea, atunci trebuie să afli că sportul este una dintre activitățile care ajută la eliberarea hormonilor fericirii și la reducerea stresului. Iar forța fizică creează forță mentală! Desigur, exercițiile nu rezolvă toate problemele, dar îți pot oferi mai multă încredere în sine.

Ca și concluzie, încearcă să-i observi pe ceilalți, fără a te mai concentra asupra ta și în acest fel vei fi mai puțin tensionată și anxioasă. Așadar, indiferent unde te afli în acest moment, alege un punct de pe lista de mai sus pe care îl poți aborda. Lucrează la el pentru cel puțin două săptămâni și bucură-te de noua tu!

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *