sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAdvertorialDe ce este greu să ne păstrăm greutatea ideală?

De ce este greu să ne păstrăm greutatea ideală?

Cu toții știm ce avem de făcut pentru a arăta bine: să mâncăm sănătos și să facem exercitii în mod constant. Ei bine, această strategie pare a fi extrem de ușoară în teorie. În practică, însă, lucrurile sunt mult mai dificile.

Fiecare dintre noi are propriul organism care reacționează diferit atât la alimente, cât și la programele de slăbit. Scăderea în greutate poate fi îngreunată de anumite slăbiciuni personale, cum ar fi apetența pentru dulciuri sau intoleranța la anumite ingrediente care ne-ar fi putut ajuta în demersul nostru.

Cu toate acestea, cu puțină motivație și mai multă curiozitate, fiecare dintre noi reușește să ajungă la greutatea ideală. Adevăratul secret constă în menținerea acestor kilograme pe o perioadă lungă de timp, fără să punem greutatea la loc. Descoperă în rândurile următoarea de ce este atât de greu să ne păstrăm greutatea ideală și care sunt cele mai comune greșeli pe care mulți dintre noi le fac:

  1. Înfometarea

Cea mai simplă metodă de a scăpa rapid de kilogramele în plus este să ne înfometăm. Chiar dacă nu este un proces sănătos, mulți dintre noi apelează la această strategie. Fiind cea mai ușoară, nu implică efort fizic și nici timp special care să îi fie dedicat.

Înfometarea afectează în mod vizibil metabolismul nostru. De fiecare dată când nu îi oferim corpului nostru nutrienții de care are nevoie, dăm peste cap modul în care acționează. Acesta este și motivul principal pentru care 98% dintre persoanele care urmează o dietă pun înapoi kilogramele pe care le pierd în această perioadă, într-un număr cu mult mai mare.

  • Lipsa antrenamentelor fizice

Atât slăbitul, cât și menținerea greutății sunt două procese care au nevoie de antrenamente fizice pentru a fi constant motivate. De aceea, este recomandat să acorzi timpul necesar a cel puțin 3 sesiuni la sala de antrenament pe săptămână sau să iei legătura cu un antrenor personal, care te va ajuta să le faci chiar la tine acasă. Poți opta pentru abdomene și pentru câteva exercitii pt fese extrem de eficiente, care îți vor tonifia mușchii și te vor pregăti de plajă.

  • Existența factorilor de stres

Greutatea noastră poate varia în funcție de existența factorilor de stres. Indiferent că aceștia sunt cauzați de familie, activitățile de la birou sau de timpul redus pe care îl avem la dispoziție, este responsabilitatea noastră să prioritizăm întocmai ce e important pentru noi. Factorii de stres contribuie la creșterea în greutate sau, după caz, la pierderea unor kilograme importante, ceea ce afectează obiectivul principal – acela de a ne păstra greutatea la nivelul ideal, într-un mod sănătos.

  • Lipsa ascultării propriului organism

De multe ori, simțim dorința de a mânca ceva dulce sau de a consuma un anumit aliment, sărat sau picant. Aceste mici pofte sunt semnale pe care organismul nostru ni le dă cu privire la un dezechilibru alimentar. În momentul în care consumăm anumite alimente, corpul nostru obține nutrienții necesari pentru a hrăni celulele și alte elemente din organism. În lipsa lor, este posibil să avem de-a face cu anemia, o stare puternică de oboseală sau cu alte probleme care pot să apară pe parcurs. Din fericire, însă, toate aceste lucruri pot fi evitate în condițiile în care ne ascultăm propriul organism și înțelegem care sunt aspectele de care acesta are nevoie pentru a-și menține greutatea ideală.

Cu cât trăim într-un mediu înconjurător benefic pentru noi, cu atât și organismul nostru va simți acest lucru și va regla o serie de factori din interiorul nostru. Astfel, ne vom putea bucura de kilogramele dorite, chiar și după o dietă sau un antrenament intens. Aceste recomandări fac parte din lista regăsită în cabinetele experților în nutriție și sport, informațiile fiind cu adevărat importante pentru organismul fiecăruia dintre noi.

Evită greșelile comune pe care mulți dintre noi le facem și bucură-te de rezultatele mult așteptate!

Echipa Rainz Academy vă vine în ajutor, prezentând în continuare cele mai bune exerciții de făcut acasă pentru a scăpa de burtă. În plus, vă sugerăm cel mai bun program de remodelare corporală, adică Rainz Protocol.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele