sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAdvertorialDacă ești femeie trebuie să te conformezi așteptărilor? Iată care sunt principalele...

Dacă ești femeie trebuie să te conformezi așteptărilor? Iată care sunt principalele pretenții sociale care te împiedică să îți trăiești viața!

         Este normal ca într-o societate civilizată să existe un anumit set de reguli pe care să le respecți, nu doar pentru a avea un trai mai bun, ci și pentru a te asigura că trăiești în armonie cu ceilalți. Problema survine atunci când de la regula de bază se nasc așteptări și pretenții care constrâng o persoană să fie într-un anumit mod.

         În cazul femeilor, deși pare că societatea s-a schimbat mult în ultima vreme, încă există astfel de așteptări care te pot împiedica să îți trăiești viața. Până și aspectul întemeierii unei familii sau al carierei îți este impus și modelat înainte ca tu să apuci să îți pui întrebările necesare și să îți analizezi nevoile.

Iată care sunt principalele pretenții sociale care te împiedică să îți trăiești viața, ca femeie, în încercarea de a te conforma:

Pretențiile la maternitate

         Pentru foarte multe femei, maternitatea reprezintă o etapă firească a vieții. Asta chiar dacă, la un moment dat în adolescență, într-un moment de totală anarhie au respins această idee. Din păcate, deși maternitatea este o etapă naturală și frumoasă, aceasta vine încă asemeni unei pretenții la adresa femeii în societatea din România, pentru a fi validată și acceptată, mai ales după o anumită vârstă. De ce este periculoasă această pretenție? Pentru că generează o mișcare contradictorie puternică în urma căreia foarte multe feme refuză să mai ia în considerare ipostaza de mamă.

Pretențiile la carieră

         Odată cu procesul de emancipare a femeilor, cariera nu a mai fost un aspect al vieții de pus sub semnul întrebării. Problema este perioada scurtă de timp în care îți poți pune bazele carierei. Ulterior apare familia și atribuțiile tale se schimbă. Deși există multă presiune spre a-ți alege un anumit loc de muncă liniștit care să îți permită să îți asumi și rolul de casnică în timpul liber, e necesar să îți asculți adevăratele nevoi. Pentru a fi cu adevărat independentă, poți lucra într-un studio de videochat din București, cum e Gloria-Agency.com ori în turism. În felul acesta nu doar că îți vei organiza parcursul carierei cum îți dorești tu, dar vei putea și călătorii nestingherită.

Pretențiile la atitudine

         Probabil ai observat deja, dar pretenția socială cea mai apăsătoare este aceea la o atitudine corespunzătoare. Să fii acceptată din punct de vedere social depinde de niște norme cărora trebuie să te conformezi, multe dintre ele fiind supuse segregării pe sexe. Viața merită trăită și în afara regulilor. Atitudinea feminină este oricum profund greșit înțeleasă. Lipsa limbajului vulgar, decența și îngrijirea personală ar trebui să fie reguli sociale general valabile. În schimb, femeile încă sunt cu mult mai apostrofate pentru deviații comparativ cu bărbații, de parcă acestea ar fi garantul bunelor maniere în lume.

         În concluzie, principalele pretenții sociale care te împiedică să îți trăiești viața fac parte dintr-o serie de stereotipuri despre cum ar trebui să fie o femeie. Cu cât îți dorești mai tare să te conformezi la modelul general, cu atât uiți să mai ții cont și de nevoile tale personale. Nu uita că maternitatea și cariera nu trebuie să fie aspecte forțate ale vieții, iar atitudinea ta nu trebuie să depindă de o conduită sexistă.

Sursa foto: unsplash.com

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele