joi, iulie 25, 2024
AcasăAdvertorialCum se trateaza keratoconusul?

Cum se trateaza keratoconusul?

Fiind o boala oculara degenerativa, keratoconusul duce la deformarea, precum si la subtierea corneei, acest lucru afectand serios vederea. Initial debutul de keratoconus apare in adolescenta, intai la un ochi, apoi la ambii ochi. Cauzele aparitiei acestei probleme nu sunt pe deplin cunoscute, dar unele studii arata faptul ca exista o afectare calitativa a fibrelor de colagen. Acest lucru duce in final la o bombare in forma de con a globului ocular, lucru care induce astigmatismul.

Cum apare keratoconus; operatie keratoconus – un termen tot mai cautat de pacienti

Astigmatismul progresiv neregulat se caracterizeaza prin perceptia deformata a imaginilor, pacientii cei mai predispusi la aceasta problema fiind si cei in familia carora ea apare. S-a constatat ca 1 din 10 pacienti au in familie persoane care sufera de aceasta problema. De asemenea, keratoconus mai apare si la persoanele care au de-a face cu alergiile, precum si cu atopia. Se pare ca si frecatul prea des al ochilor poate duce la aparitia acestei probleme, de aceea persoanele care au acest obicei trebuie sa aiba in vedere acest lucru.

Afectiunile sistemice in ceea ce priveste tesutul conjuctiv pot provoca si ele aparitia de keratoconus. De asemenea, bolile endocrine provoaca si ele aceleasi probleme. Initial aceasta boala se manifesta cu o scadere a vederii la unul dintre ochi. Problema se mai poate manifesta si prin aparitia de imagini duble sau chiar triple. Pacientul este nevoit in acest caz sa schimbe frecvent ochelarii pentru ca lentilele nu mai reusesc sa faca fata schimbarilor globului ocular. In acest caz, pacientul are dfificultati mari in desfasurarea activitatilor de zi cu zi.

De cele mai multe ori calitatea vederii scade lent, dar mai exista si unele situatii in care aceasta se produce bursc si dramatic, acest lucru ducand la numeroase cicatrici corneene, lucru care afecteaza in permanenta vederea.

Diagnosticul pentru aceasta problema se realizeaza prin topografie corneana, aceasta investigatie fiind una non-invaziva, ea efectuandu-se in doar cateva secunde. In ultimii ani, medicii au inceput sa se foloseasca de pentacam, acest dispozitiv fiind un tomograf de o inalta rezolutie. El ofera o serie de detalii importante ale corneei. Aparatul face aceste lucruri analizand atat partea posterioara, cat si pe cea anterioara a corneei. Acest lucru este important in depistarea din timp a problemei pentru ca initial keratoconusul afecteaza in primul rand partea posterioara a corneei.

In ceea ce priveste tratamentul, aceasta afectiune poate fi tratata prin implantarea de inele intra-stromale corneene. Aceste inele au rolul de a aplatiza aceasta suprafata corneana. Ele sunt importante asadar in ameliorarea vederii pacientului. Transplantul de cornee este si el utilizat ca ultima solutie, acesta fiind indicat in momentul cand apar cicatrici extinse sau gradul de subtiere al corneei este unul accentuat. Diagnosticarea precoce, dar si tratamentul a facut ca multe dintre cazuri sa scada accentuat in ultimii ani, de aceea tehnicile de tratare ale acestei probleme s-au imbunatatit si ele semnficativ in aceasta perioada. Medicii identifica aceasta problema din timp, ea fiind tratata asadar foarte rapid. Crosslinking-ul corneean a revolutionat tratamentul acestei afectiuni, folosindu-se in acest caz ultraviolete A, dar si riboflavina pentru tratarea bolii.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele