Chiar dacă pandemia SARS-COV-2 te obligă să renunți pentru moment la plăcerile unui concediu mult-dorit după un an stresant, sărbătorile de iarnă, în ciuda tuturor restricțiilor, pot fi un bun prilej de a mai elimina din tensiunea acumulată și de a-ți face singură un ritual de tip spa chiar la tine acasă.
Îngrijirea corpului este diferită de la o persoană la alta, în funcție de preferințe și obiceiuri, dar una din metodele testate și cu rezultate sigure în majoritatea cazurilor este relaxarea minții și eliminarea tensiunii musculare prin îmbăiere.
Iată doar câteva ritualuri de îmbăiere cu ajutorul cărora îți poți transforma igiena corporală obișnuită într-o experiență spa de lux chiar la tine acasă
Poate nu știai încă, dar o baie în apă caldă poate avea mai multe beneficii decât înfrumusețarea și relaxarea corpului și a pielii. Este vorba și de o experiență de liniștire și relaxare a minții. Senzația de căldură plăcută și de plutire dată de apa din cadă sunt factori benefici care alungă gândurile stresante ale zilelor încărcate și te pot face să evadezi într-un imaginar perfect.
Relaxându-ți mintea și reducând nivelul de stress, vei da și corpului o mână de ajutor, lăsând mușchii să se detensioneze și să se calmeze ieșind din starea de încordare provocată de grijile zilnice. Dacă stai puțin timp în apa caldă vei beneficia de o respirație relaxată, nivelul de zahăr din sânge se va diminua în mod asemănător unui exercițiu fizic moderat iar somnul de după baie va fi de o mai bună calitate. În plus, poți adăuga în cadă și unele ingrediente care vor aduce și alte beneficii.
- Baia cu extract de aloe
Una din cele mai bune metode de a aduce pielii tale un tratament de lux este adăugarea în apa de baie a unor extracte de aloe. Această plantă ajută la calmarea usturimii provocate de zgârieturi, arsuri, iritații și înmoaie țesutul epitelial uscat și crăpat.
În afară de faptul că are efect hidratant și emolient, aloe este compatibil cu toate tipurile de piele de pe toată suprafața corpului, din creștetul capului până la tălpi.
- Baia cu diverse uleiuri extrase din plante medicinale
Uleiurile esențiale pot fi un ingredient deosebit de bun pentru baia ta. În plus sunt și ușor de obținut de la magazinele naturiste și simplu de adăugat. Îți poți alege aromele pentru fiecare situație în parte, în funcție de ce fel îți dorești să te simți.
Pentru calmare și eliminarea stresului, de exemplu, poți folosi lavanda, mușețelul sau bergamota. Combinația de plante ajută la calmarea pielii, având efecte relaxante și antibacteriene. Desigur, poți să folosești și săpunurile naturale pentru un efect suplimentar de curățate și catifelare.
Pentru durerile musculare se pot folosi extracte de mentă sau cuișoare, care au efecte stimulante de accelerare a fluxului sanguin în țesuturi și de reducere a încordării. În plus, sunt benefice și pentru migrene sau simple dureri de cap.
- Îmbăierea în lapte
Desigur că ai auzit de efectele extraordinare asupra frumuseții pielii pe care le poate avea o baie caldă în care se adaugă lapte și o mică cantitate de miere. Cu siguranță nu este vorba de un mit, și ar trebui să profiți, ori de câte ori ai ocazia, de acest ritual.
În mod special iarna, datorită diferențelor bruște dintre temperatura de afară și cea dată de radiatoarele din casă la birou, pielea se usucă mai repede și provoacă mâncărimi supărătoare, își pierde strălucirea și capătă un aspect neplăcut.
Laptele conține acid lactic, o substanță naturală cu efecte exfoliante și este ideal pentru înlăturarea celulelor moarte din stratul superior al pielii. După o astfel de baie, pielea ta va fi netedă, catifelată, hidratată și va avea un aspect strălucitor.
Așadar, chiar și în propria locuință poți transforma baia, pe care oricum o făceai, într-o experiență plăcută. Nu uita să adaugi câteva lumânări parfumate și, de ce nu, un pahar din vinul preferat. Te vei obișnui cu un astfel de răsfăț și vei dori să-l repeți cât mai des.
Sursa foto: pixabay.com