Studiul comportamentului uman și a modului în care ființa umană reacționează la diferiți stimuli a condus, în decursul anilor, la apariția diferitelor științe și ramuri de specialitate. În timp ce omul a dorit să afle mai multe lucruri despre el, acesta a avut, în același timp, și curiozitatea să descopere mai multe despre viitor. Așa se face că acum, în zilele noastre, din ce în ce mai multe persoane apelează la specialiști care să le ofere o perspectivă clară cu privire la activitățile care au loc în viața lor. Există, însă, o confuzie între ceea ce poate face un psiholog, un psihiatru și calitățile pe care le are un parapsiholog. Rămâi alături de noi și descoperă toate detaliile în rândurile următoare!
- Ce este un psiholog?
Ai întâlnit vreodată o persoană care trecea printr-o perioadă dificilă din punct de vedere sentimental sau profesional? Ei bine, de cele mai multe ori, aceste momente afectează omul pe o perioadă lungă de timp. Netratate la timp, anumite emoții și trăiri pot conduce chiar la depresii. Psihologul este persoana specializată care a finalizat studiile în cadrul unei facultăți de psihologie. Acesta are capacitatea de a trata tulburările comportamentale, apelând la psihoterapie.
- Cine poate ajunge psihiatru?
Spre deosebire de psiholog, psihiatrul poate inclusiv să prescrie rețete medicale. Pentru a ajunge psihiatru, trebuie să finalizezi facultatea de medicină și să te specializezi în psihiatrie. În calitate de doctor, vei putea trata tulburările psihice, apelând la diverse medicamente. De cele mai multe ori, persoana în cauză vizitează inițial un psiholog și, dacă situația este mult prea complicată sau avansată, se apelează la un psihiatru.
- Cum alegi un parapsiholog?
Înainte de a începe ședințele cu un parapsiholog, este important să știi cum îl poți alege pe cel mai bun pentru tine. În Occident și Orient, parapsihologii urmează școli specializate în parapsihologie, în care acumulează cunoștințe legate de psihologie, sociologie, fiziologie, anatomie, filosofie, teologie și altele. Parapsihologul are capacitatea de a cerceta fenomenele paranormale, care includ telepatia, reîncarnarea, aura și chiar clarviziunea. Acesta poate oferi detalii relevante în probleme de ordin sentimental și spiritual, oferind o curățenie a minții și a corpului. Mai mult, parapsihologul trebuie să posede o empatie puternică, întrucât are rolul de a identifica resursele cognitive, afective și comportamentale ale persoanei în cauză.
Cunoașterea diferențelor între cele 3 tipuri de specialiști este imperios necesară, pentru a face alegerea potrivită de la bun început.