sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAdvertorialCum iti alegi anvelopele agricole?

Cum iti alegi anvelopele agricole?

Sunt cateva lucruri pe care le poti avea in vedere pentru a alege anvelope agricole de calitate, Anvelopele agricole trebuie sa te ajute in realizarea lucrarilor, dar si sa tina cont de tipul de sol pe care se lucreaza. Oferta de anvelope agricole este numeroasa tinand cont de faptul ca numarul de utilaje folosite in agricultura este si el unul foarte ridicat.

Ce trebuie sa stii despre anvelope agricole?

Primul lucru la care sa te uiti in alegerea unor anvelope agricole este dimensiunea acestora. Dimensiunea este exprimata fie in mm, fie in inch, ea referindu-se la latimea benzii de rulare a pneului. Pe flancul anvelopei mai pot aparea si alte marcaje cum ar fi indicele de viteza, precum si cel de greutate. In mediul agricol, un indice de sarcina de 125 inseamna ca anvelopa poate suporta o sarcina maxima care poate ajunge pana la 1650 kg. Este posibil ca anvelopele de care ai nevoie sa utilizeze o notare mai veche pentru dimensiuna lor, de aceea poti verifica mereu un tabel de corespondenta pentru a-ti face idee despre dimensiunea cea mai potrivita a anvelopei tale.

Daca dimensiunea acestor anvelope agricole pe care le vei monta nu iti convine, ai posibilitatea oricand sa schimbi aceasta anvelopa. In acest caz, este important sa respecti raportul de punte tractor. Acest raport este determinat prin viteza de rotatie a puntii din fata, ea fiind raportata la puntea din spate. Acest raport este de obicei pus la dispozitie de catre constructor. Ideal ar fi ca raportul sa fie cuprins intre 0 si 5%, iar daca nu se respecta aceata preponderanta, cresterea consumului de carborant va fi una mai mare, iar anvelopele se vor uza mai repede. De asemenea, organele de transmisie ale tractorului vor avea si ele de suferit.

Anvelopele agricole au rolul de a suporta utilajul agricol si de a-i asigura tractiunea, dar si manevrabilitatea. Ele vor fi diferite in functie de tipul de utilaj agricol pe care vor fi montate. Cauciucurile tractorului nu vor mai fi aceleasi. Un alt lucru de care trebuie sa te interesezi il reprezinta tipul de lucrare agricola. Daca aceasta lucrare trebuie efectuata de catre utilajul agricol, ea constand in arat si semanat, atunci trebuie sa alegi anvelope agricole care sunt din gama rotilor inguste.

Mai poti avea in vedere si solul ce trebuie lucrat. In cazul in care utilajul lucreaza pe un teren cu noroi, dar si relativ accidentat, vei avea nevoie de anvelope agricole rezistente, acestea avand o tehnologie de auto-curatare. Daca treci des de pe camp pe strada, atunci anvelopele trebuie sa fie polivalente. Toate aceste caracteristici sunt mentionate in fisele tehnice ale anvelopelor. Citind aceste fise tehjnice, iti vei face o idee cu privire la ele si astfel vei sti care sunt cele mai potrivite alegeri pentru tine. Mai te poti uita si la numarul mde pliuri. Acest numar reprezinta rezistenta pe care anvelope o ofera, precum si rigiditatea ei. Cu cat ea are mai multe pliuri, cu atat este necesara o presiune de umflare mai mare. Mai multe anvelope agricole aici: https://www.argentis.ro/agricole

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele