O viață de familie sănătoasă și echilibrată presupune atenție la multe detalii. Unul dintre cele mai importante este cel legat de managementul banilor. Acest gen de preocupare poate feri de multe probleme și presiuni, care pot strica armonia chiar și în cuplurile cele mai bine închegate. Ea este un element obligatoriu atunci când familia este extinsă și cei doi partenerii ai cuplului, au în întreținere și unul, doi sau chiar mai mulți copii.
Cum siguranța financiară este esențială pentru trăinicia unei familii și tot mai greu de dobândit în aceste vremuri în care crizele vin una după alta, nu ar strica să iei în calcul inclusiv urmarea unui curs de management al banilor, precum cel susținut de Cătălina Duțu. Beneficiile celor învățate, dar mai ales aplicarea cunoștințelor, pot fi de mare ajutor tuturor membrilor familiei.
Prin ce aduce o bună gestionare a banilor echilibru în familie?
Fără a fi nevoie să consultăm statistici și analize ale cauzelor care duc la destrămarea celor mai multe cupluri sau familii, cu toții știm că cele mai multe discuții se iscă adesea atunci când unul dintre parteneri nu aduce suficiente venituri în familie, pentru a susține nevoile, cheltuiește prea mult sau face investiții proaste. Evident, cu o bună comunicare și adoptarea unor măsuri, toate aceste neînțelegeri pot fi rezolvate. Nu și dacă partenerul problemă, continua cu obiceiurile financiare proaste.
De aceea informarea și chiar urmarea unui curs dedicat de organizare a finanțelor vine întotdeauna cu soluții care pot aduce echilibrul în familie. Printre avantajele dobândite menționăm:
● Deprinderea unor noi obiceiuri financiare
Cum un bun administrator al banilor trebuie să știe cum să facă pentru a trăi cât mai bine și atunci când vremurile sunt prospere și atunci când familia trece prin momente mai grele financiar, deprinderea unor obiceiuri noi pentru o gestionare cât mai bună a finanțelor este utilă în orice familie.
● A învăța să faci economii
O sumă de bani la îndemână care să acopere urgențe, nevoie neprevăzute și o bună parte dintre cheltuielile curente pentru o perioadă de 3-6 luni este un obiectiv pe care cu toții trebuie să-l urmărim. Cu atât mai mult atunci când avem o familie și vremurile sunt din ce în ce mai nesigure.
● Ajustarea permanentă a cheltuielilor în funcție de venituri
Întotdeauna atunci când cheltuielile sunt mai mari decât veniturile, pericol de a avea dificultăți financiare este mai mare. Dacă învățăm să menținem un echilibru între venituri și cheltuieli, ajustându-le și punându-le în acord permanent, oricare ar fi vremurile, viața va fi mult mai sigură și mai liniștită.
● Un viitor mai sigur pentru toți
Educația financiară trebuie să-i vizeze și pe cei mici nu doar pe adulți. Obiceiurile bune ale părinților, trebuie să fie model pentru deprinderile financiare ale copiilor. Cu cât un copil află de la o vârstă mai fragedă, cum se fac banii și ce trebuie făcut pentru a-i administra eficient, familia va fi una mult mai sănătoasă financiar, cu un viitor mai predictibil pentru toți.
Dacă vrei să înveți și tu cum un management al banilor poate aduce mai mult echilibru în familie, urmează cursurile dedicate, organizate e EACS.ro. Vei descoperi multe lucruri interesante și detalii utile, care îți pot schimba radical percepția asupra banilor și felului în care ei pot schimba atmosfera din familia ta.