miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAdvertorialCum actionează presa asupra societătii?

Cum actionează presa asupra societătii?

Termenul de “presă” include, în general, totalitatea modalitătilor prin care se furnizează constant diferite știri pentru public. Elementele mass media prin care se poate transmite informația sunt ziarele, revistele, televiziunea, radioul. Odată cu avansarea tehnologiei, internetul a devenit un mijloc foarte eficient de transmitere a informatiei, prin publicatii online si bloguri.

Functiile de bază ale presei

Oricare ar fi mijlocul de transmitere a informatiei, presa are un impact foarte mare asupra publicului. Presa are o serie de funcții, și anume de educație și formare, de manipulare a opiniei publice sau de divertisment.

Prin intermediul presei și a tipului de informație pus la dispoziția publicului, se sporește procesul de educare a acestuia. Educarea se poate face prin publicarea unor subiecte știintifice, culturale, economice sau orice alt domeniu de interes public. Modul de prezentare a informației dar și originalitatea acesteia sunt aspecte care au un rol important în consumul mass media.

Functia de divertisment este îndeplinită prin aparitia în presă a publicațiilor cu un asemenea caracter, care au scopul de a relaxa și de a bine dispune publicul în interes.

Exemple de elemente de presă cu un caracter de divertisment sunt diversele ziare și reviste care includ jocuri, reviste, articole sau bloguri pe teme sportive, emisiuni de televiziune sau radio umoristice.

Prin intermediul presei se poate forma, influența sau manipula opinia publică. Prin publicarea conținutului informațional cu privire la un subiect de dezvoltare specific, opinia publicului în interes poate fi influențată foarte ușor. Spre exemplu, atunci când apare o publicație din domeniul politic, economic sau social, publicul care accesează informația respectivă poate fi în acord sau în dezacord cu ceea ce se prezintă de-a lungul publicației. Acest lucru poate avea loc chiar și în mediul online, un loc unde persoanele din mass media își pot expune public opinia fată de un anumit subiect dezvoltat prin intermediul unor publicații online sau bloguri.

Sursa: presa.biz

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele