Nevoia de a avea o casă, un cămin sau un loc unde să poți trăi liniștit alături de cei dragi este absolut firească și odată cu întemeierea unei familii se pune imediat problema unde vor locui cei doi. Acum există trendul destul de puternic pe piață de a alege o casă, departe de aglomerările urbane.
Printre casele care sunt cerute din ce în ce mai des pe piața de construcții sunt casele pasive. Sunt numite astfel deoarece au fost construite să funcționeze consumând puțină energie (sub 15 kWh/m²/an) și să folosească surse alternative. Casele pasive ajung la un consum 90% mai mic comparativ cu casele vechi și cu până la 75% mai mic decât casele noi, construite în modul obișnuit.
Costurile caselor pasive surprind în mod plăcut
Căutând case pasive la cheie preturi veți fi surprinși plăcut să descoperiți costuri rentabile. Sunt o mulțime de avantaje în ceea ce privește construirea unei case pasive care folosește surse alternative de energie, așa cum este energia solară.
Așadar casele pasive pornesc din start cu acest avantaj, la fel și cu modul în care sunt combinate soluții arhitecturale, sistemele constructive moderne și materialele de calitate – în principal lemnul.
Sigur, la acestea se adaugă experiența unei firme de construcții care are deja un portofoliu vast de construcții de case pasive în afara țării, dar și în țară. Puteți alege cu încredere să colaborați cu Litarh.
Scurt istoric al caselor pasive – de la idee la practică nu a fost decât un pas
Pornind de la ideea unui fizician german, aceea de a înlocui sursele convenționale de încălzire și răcire, numite active, cu variante alternative, și anume energia solară, umbrirea, izolarea termică, recuperarea căldurii emanată de corpurile umane, considerate surse pasive s-a născut ideea construirii acestor case pasive.
Casele pasive pot fi construite din cărămidă, BCA sau printre altele din lemn, acesta din urmă fiind materialul principal de construcție. Important este să fie bine izolate termic, să nu existe pierderi de căldură, să aibă ferestrele bine etanșate și sisteme de umbrire care să împiedice supraîncălzirea interioară. Poziționarea este deosebit de importantă, astfel încât să se profite de căldura solară cât mai mult posibil.
Printre diferențele majore dintre casele pasive și cele conventionale ar fi bine de amintit de asemenea despre folosirea surselor alternative de energie – a panourilor solare, a pompelor de caldura poate, dar și a recuperatoarelor de căldură. Acestea din urma fac parte din sistemele de
ventilație cu recuperare de căldură, ce ventilează încăperile, recuperând în același timp și căldura din aer. Asta înseamnă că sistemul de încălzire nu va fi suprasolicitat pentru a încălzi și când aerisiți.
Lemnul, material de construcții cu numeroase proprietăți
Lemnul prezintă numeroase avantaje dacă este folosit ca și material de construcție și anume:
- Șantier mai curat prin lipsa cimentului și betonului și timp redus pentru construcție, folosind pereți prefabricați, asamblați în fabrica constructorului.
- Lemnul este mai ușor decât betonul și cărămida și un material elastic, de aceea casele construite din lemn sunt mai rezistente la cutremur.
- Fundația fiind mai ușoară se elimină costurile mari de producție.
Mai multe detalii despre casele pasive se găsesc pe pagina oficială www.litarh.ro.
Contact: office@litarh.ro