sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăSănătateCând este cazul să consulți un medic ginecolog?

Când este cazul să consulți un medic ginecolog?

Vizita la medicul ginecolog în fiecare an este una dintre cele mai importante, în special în rândul femeilor. Pentru multe adolescente, prima vizită la medicul ginecolog ar putea fi o adevărată provocare, întrucât nu cunosc foarte multe aspecte cu privire la modul în care timpul va fi petrecut. Pe lângă faptul că există multe necunoscute, nu știu neapărat la ce anume să se aștepte și ce întrebări să pună. În același timp, implicit și părinții sunt cei care își pun diverse întrebări și chiar nu sunt siguri cu privire la momentul în care fiicele lor ar trebui să fie consultate de un medic specialist. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, ne-am gândit să îți spunem când este cazul ca tu, sau fiica ta, să consultați un medic ginecolog!

Prima vizită la medicul ginecolog ar trebui să fie realizată cel târziu până la plecare la facultate

Potrivit specialiștilor, în momentul în care o tânără are aproximativ 18 ani și urmează să plece la facultate, acest moment este optim pentru ca ea să se prezinte la un medic ginecolog. Pe lângă faptul că va reuși să aibă o discuție deschisă alături de medicul acesteia, specialistul va putea să facă o evaluare inițială a organismului reproducător și chiar să emită anumite recomandări și sfaturi pe care adolescenta să le urmeze. În general, această recomandare se face chiar și înainte de vârsta de 18 ani, în funcție de anumite probleme cu care pacienta s-ar putea confrunta.

La ce să te aștepți de la prima vizită la medicul ginecolog?

Chiar dacă vizita ar putea fi una plină de necunoscute, de cele mai multe ori examenul ginecologic este similar în cazul fiecărui cabinet de ginecologie. În general, fetele sunt întrebate anumite aspecte care ajută specialistul să contureze mult mai bine interviuri și să descopere care ar putea să fie elementele de interes în examenul ginecologic. De cele mai multe ori, sunt adresate următoarele întrebări pacientei, în ordine aleatorie:

  • Care este istoricul medical pe care pacienta îl are;
  • Care este vârsta la care a apărut pentru prima oară menstruația;
  • Cum sunt menstruațiile pacientei – regulate sau neregulate, abundente sau mai rare;
  • Dacă pacienta este activă sexual.

În același timp, medicii ginecologi pot să adreseze și întrebări cu privire la vaccinul împotriva HPV. În funcție de vârstă la care se află pacienta, aceasta va putea să facă vaccinul fără nici măcar un cost din partea părinților, întrucât întreaga procedură poate fi suportată de stat în anumite condiții. Ulterior, la finalul acestui consult, recomandarea ginecologilor este ca pacienta să revină anual la consult, pentru a putea fi identificate orice probleme de sănătate, alături de răspunsul la anumite întrebări.

Motive frecvente pentru care pacienta ajunge să consulte un medic ginecolog

În mod frecvent, pacienta ajunge la medicul ginecolog ca urmare a unei trimiteri din partea medicului generalist. Aceasta se adresează medicului din urmă cu anumite probleme și schimbări ale organismului, printre care se numără și:

  • Menstruație neregulată – în calitate de femeie tânără, adaptarea organismului la menstruația lunară ar putea să fie oarecum afectată, în special de cantitățile de hormoni existente în organism. În general, problemele care și-ar putea face apariția includ sângerarea abundentă, crampele foarte dureroase, menstruație mai lungă de șapte zile și menstruații care apar mai frecvent decât normal;
  • Lipsa menstruației – este un simptom care atrage după sine necesitatea de a consulta un medic ginecolog. Potrivit specialiștilor, majoritatea adolescentelor au prima menstruație între 12 și 14 ani. Cu toate acestea, acest interval nu este neapărat o regulă;
  • Pacienta are infecții urinare recurente – pe lângă faptul că nu sunt deloc plăcute, infecțiile urinare frecvente necesită vizita la un medic ginecolog;
  • Apariția acneei severe – acest simptom este unul destul de des întâlnit, care presupune și vizita la un medic ginecolog, în special în cazul în care soluționarea acesteia nu a fost posibilă la un alt specialist;
  • Existența durerilor pelviene – un astfel de simptome nu este deloc de dorit, însă poate să își facă apariția în rândul adolescenților.

În momentul în care oricare dintre simptomele de mai sus și-a făcut apariția în rândul adolescentelor, este cazul ca acestea să ia legătura cu un medic specialist, care să contribuie la identificarea problemelor sursă și la remedierea acestora.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele