Foarte multe femei isi doresc un par des, lung si lucios, insa nu toate il pot avea. Podoaba capilara este direct dependenta cu foarte multe aspecte din care este construita rutina zilnica. Alimentatia, odihna, produsele folosite, modul de curatare si frecventa sunt doat cateva dintre factorii ce pot influenta parul.
In ceea ce priveste alimentatia, ne vom opri asupra nucilor. Migdale, alune sau caju sunt nuci bogate in nutrienti care pot aduce o contributie semnificativa in aspectul parului. Dintre acestea, s-au evidentiat unele beneficii caju ca fiind responsabile de un par stralucitor si lung.
Aspectul parului si al pielii depinde foarte mult de elastina si colagen. Nucile caju contin o insemnata cantitate de magneziu, seleniu si cupru care stimuleaza productia celor doua substante. Astfel, prin consumul de caju nu doar ca veti avea un par mai sanatos si frumos, ci si o piele neteda si ferma.
Toate produsele pentru aranjarea parului pe care doamnele si domnisoarele le utilizeaza pot afecta grav firul de par. Tratamentul pentru un par despicat, care se rupe se prezinta in sampoane sau uleiuri cu puteri miraculoase. Insa, acestea nu vor avea niciun rezultat atat timp cat nu oferiti parului sanatate din interior.
Nucile caju sunt placute la gust si pot fi o gustare placuta in orice moment al zilei. Pe langa efectul pe care consumul regulat il poate avea asupra parului, nucile sunt recunoscute si pentru alte avantaje.
Iata alte 3 beneficii caju:
- Utile in cadrul unei diete. Un regim alimentar strict nu a fost niciodata la indemana persoanelor dornice de a da kilogramele in plus jos. De cele mai multe ori, organismul cere alimente cu care era obisnuit zilnic, ceea ce creaza acea senzatie de „pofta”.
Fara indoiala ca, dintre toate, cea mai greu de suportat este „pofta de dulce”. In cadrul unei diete, intreaga conduita alimentara se modifica, iar ciocolata este inlocuita cu alte alimente cu mai putine calorii. Nucile caju sunt unele dintre cele mai placute nuci folosite in diete datorita gustului pe care il au.
De asemenea, nucile caju ofera senzatia de satietate pe o perioada lunga de timp. Astfel, nu veti simti nevoia sa mai luati si alte gustari pana la urmatoarea masa planificata.
- Scade riscul de osteoporoza. Caju este recunoscuta ca nuca ce are un continut bogat de cupru. Durerile de oase sau complicatiile la nivelul sistemului osos aparute o data cu inaintarea in varsta sunt extrem de neplacute. Consumul de alimente bogate in cupru poate fi un mijloc prin care sa tineti astfel de probleme la distanta.
- Previne riscul de diabet zaharat. Nivelul glicolizei din organism si absorbtia glucozei sunt aspecte imbunatatite de consumul regulat de caju.