sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăSănătateAlimentatia bebelusului - TOP 4 secrete pentru mamici

Alimentatia bebelusului – TOP 4 secrete pentru mamici

Diversificarea alimentatiei bebelusului vine la pachet cu o serie de intrebari si nelamuriri. Se incepe la patru sau la sase luni? Care sunt alimentele potrivite? Cu ce pot incepe si la cat timp pot adauga alte legume? Acestea sunt doar unele dintre curiozitatile proaspetei mamici atunci cand vine momentul mult asteptat. In cazul in care si tu te confrunti cu aceste lucruri, urmatoarele randuri te vor ajuta sa iti raspunzi nelamuririlor, dar si sa scapi de grijile greu de controlat.

Secretele diversificarii alimentatiei

  1. Cum iti dai seama ca cel mic este pregatit pentru acest pas?

In primul rand, incearca sa observi reactiile celui mic. In momentul in care tu mananci, pare interesat de ce se afla in farfurie? Te urmareste cu interes sa vada ce faci si ce mananci? Acesta este un prim semn ca micutul tau are nevoie si de alt tip de hrana!

Conform specialistilor, inainte de a incepe procesul de diversificare, este indicat ca cei mici sa poata sta in sezut si, implicit, in scaunelul de masa. In cazul in care nu ai achizitionat pana acum unul, cu un click aici vei gasi o gama larga de modele, gata sa satisfaca nevoile oricui.

  1. Primul pas spre diversificare!

Este indicat ca diversificarea sa inceapa dupa implinirea celor 6 luni

si sa aiba loc concomitent cu alaptarea, proces care poate continua pana la varsta de 2 ani si chiar dupa.

In cazul diversificarii alimentatiei la 4 sau 5 luni, pot aparea anumite complicatii, precum suprasolicitarea functiilor digestive, acestea nefiind pregatite pentru noile alimente. Daca optati pentru inceperea dupa 6 luni, trebuie prezentate si cateva dintre avantaje: se reduce riscul infectiilor, este impiedicata deshidratarea, se reduce riscul obezitatii si se accelereaza dezvoltarea cognitiva.

  1. Cum incepi diversificarea?

In primul rand, este important sa se inceapa cu cantitati mici, care sa creasca in mod gradual, odata cu inaintarea in varsta a celui mic. Igiena trebuie respectata, iar hrana bebelusului manevrata in mod responsabil pentru impiedicarea oricaror probleme.

In cazul sugarilor de pana in 8 luni, nu trebuie depasit numarul de 2-3 mese, iar pentru copiii de pana intr-un an – 4 mese, alaturi de care pot exista si una sau doua gustari. Incearca sa nu condimentezi puternic mancarea si tine cont ca in momentul servirii aceasta sa nu fie prea calda sau prea rece, preferabila fiind temperatura camerei.

  1. Creeaza o atmosfera placuta si relaxanta!

Este posibil ca cel mic sa faca nazuri in momentul servirii mesei. Mamica trebuie sa aiba rabdare si sa nu grabeasca acest proces. Bebelusul trebuie sa fie linistit, iar tocmai din acest motiv, un numar prea mare de persoane adunate in jurul sau ar ingreuna intregul proces.

Copilul trebuie asezat in scaunelul pentru masa, o baveta trebuie pusa in jurul gatului lui si un prosopel pregatit langa. In cazul in care cel mic refuza sa mai manance, nu incerca sa-l obligi. Este absolut normal ca sugarul sa nu termine tot din farfurie!

Avand in vedere cele prezentate, in cazul in care treci prin acest lung proces, tine cont de cele prezentate si nu vei regreta!

sursa foto: shutterstock.com

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele