Sursa foto: www.rohnson.ro
Când vine vorba de preparatele la grătar, gândul ne zboară imediat către mirosul inconfundabil de carne sau legume frăgezite, care parcă invadează cartierele în serile calde de vară, prilej de întâlnire perfect pentru prieteni și familie.
Dar, din păcate, nu toți putem să ne facem această plăcere, mai ales când locuim la bloc, nu dispunem de spațiul necesar pentru un grătar tradițional sau poate căutăm o alternativă mai rapidă și mai curată de a prepara alimentele, fără a le compromite gustul.
Ei bine, orice problemă are o rezolvare. În cazul acesta sunt grătarele electrice, electrocasnice versatile și ușor de utilizat, care ne permit să aducem bucuria grătarului direct în bucătăria noastră, indiferent de anotimp.
Grill-urile electrice au evoluat semnificativ în ultimii ani, ceea ce ne oferă posibilitatea de a regla temperatura cu precizie, fără fumul incomod și, prin urmare, cu un risc redus de a inhala substanțe dăunătoare.
Totodată, modelele actuale de grătare electrice de calitate de la Rohnson se dovedesc un companion excelent pentru cei care doresc să gătească economisind timp și energie. Spre deosebire de un grătar tradițional, care necesită timp pentru pregătirea cărbunilor și atingerea temperaturii ideale, grill-ul electric este gata de utilizare în câteva minute.
Tehnologiile avansate, plăcile cu înveliș ceramic sau sistemele de gătire cu infraroșu, contribuie la obținerea unei cruste perfecte și a unui interior suculent, caracteristici foarte apropiate de cele oferite de grătarul tradițional.
Uite 5 idei de preparate pe care trebuie să le încerci la grătarul electric:
Burgeri suculenți
Burgerii sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și iubite preparate la grătar. Pentru a obține burgeri suculenți pe grill-ul electric este important să alegi o carne cu un procent de grăsime de 15-20%.
Modelează carnea în chiftele, apoi aplatizează-le ușor pentru o gătire uniformă. Sarea și piperul sunt esențiale, dar nu ezita să experimentezi cu alte condimente sau ierburi aromatice. Grătarul electric le va conferi burgerilor acea crustă apetisantă și, datorită temperaturii controlate, vei putea găti carnea exact după preferințe.
Piept de pui marinat
Pieptul de pui este o alegere excelentă pentru cei care caută o opțiune mai sănătoasă, dar la fel de savuroasă. Secretul unui piept de pui suculent și aromat constă în marinadă – combinație simplă de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi zdrobit și ierburi aromatice. Lasă carnea la marinat pentru cel puțin o oră, ideal peste noapte, pentru ca aromele să pătrundă în profunzime. După ce grătarul electric s-a încins pune pieptul de pui și lasă-l până se caramelizează, iar interiorul este rămâne fraged și suculent.
Legume la grătar
Nu subestima legumele gătite la grătar! Acestea pot deveni vedetele mesei, datorită gustului intens și texturii pe care le-o conferă. Vinete, dovlecei, ardei sau ciuperci, tăiate felii și stropite cu puțin ulei de măsline și condimente, se transformă în delicatese aromate pe grill-ul electric.
Temperatura uniformă contribuie la gătirea uniformă a legumelor, păstrându-le suculența și accentuându-le aromele naturale. Pentru un plus de gust poți adăuga ierburi proaspete sau uscate (cum ar fi cimbru sau busuioc) și un strop de oțet balsamic pentru a le intensifica dulceața naturală.
Fructe de mare
Creveți, scoici sau fileuri de pește devin incredibil de savuroase când sunt gătite pe grill-ul electric. Asigură-te că grătarul este bine încins înainte de a adăuga fructele de mare, pentru a obține acea textură plăcută la exterior, cu interiorul suculent și plin de aromă.
Quesadillas
Quesadillas la grătar sunt o opțiune excelentă pentru cine rapide și gustoase. Secretul unei quesadillas perfecte este să nu exagerezi cu umplutura, pentru a permite quesadillei să se sigileze bine și să rămână crocantă pe exterior, în timp ce brânza din interior se topește perfect.