miercuri, mai 29, 2024
AcasăAdvertorial91H la anvelope – Ce este și de ce e important?

91H la anvelope – Ce este și de ce e important?

Păstrarea traiectoriei unui autovehicul este asigurată de sistemul de direcție, unde anvelopele asigură contactul dintre mașină și carosabil. Este de înțeles că anvelopele asigură confortul, siguranța și stabilitatea mașinii.

Codul alpanumeric  91H oferă destul de multe detalii cât să ne adaptăm stilul de condus și să ne încadrăm în limitele siguranței. Acest cod oferă două mari detalii:

-faptul că anvelopa astfel marcată poate susține o greutate de maxim 615 kg;

-faptul că viteza maximă cu care putem conduce o mașină echipată cu astfel de cauciucuri este 210 km/h.

Indicele 91 la cauciucuri

Când facem schimbul de cauciucuri este bine să achiziționăm anvelope care au indicele de greutate cel puțin egal cu cel trecut în cartea tehnică. Nu este greșit să echipăm mașina cu anvelope ce pot susține o greutate mai mare.

Intră pe siteul VADREXIM și alege acum anvelopele potrivite mașinii tale și, dacă anvelopele le vei ridică de la sediul nostru, vei putea beneficia și de montaj la cumpărare!

Anvelopa care susține o greutate mai mare este, prin construcție, mai rezistență la uzură, iar acest lucru o face să fie mai performanță. Este interzis că montăm pe mașină o anvelopă cu un indice de încărcare mai mic  deoarece există posibilitatea că anvelopa să aibă un ritm de uzură mai alert, ceea poate duce la explozia pneurilor.

Nu este recomandată echiparea mașinii cu anvelope al căror indice de încărcare este mai mic decât cel spcificat în documentele mașinii deoarece putem fi amendați și putem rămâne fără talon în urmă unui control al organelor abilitate.

Indicele de viteză H

Viteză cu care conducem o mașină este importantă, țînând cont de faptul că anvelopele au viteza că factor de influență al uzurii. Nu este încurajată achiziția unor anvelope care suportă o viteză maximă mai mică față de specificațiile constructorului auto.

Pentru a afla care este indicele de viteză maxim admis al anvelopei este sufficient să ne uităm pe flancul anvelopei, lângă indicele de grautate. Anvelopele pot fi inscripționate cu parametrul privind viteză maximă de la litera A la Y.

Acești doi indici, de viteză și de greutate sunt influențați unul de celălalt. În special dacă rulăm la viteză ridicată și cu mașina încărcată aproape de limită, forțele care acționează asupra pneurilor fac uzura acestora să fie mai mare decât în condiții obișnuite de folosire. Anvelopele încărcate prea mult și rulate cu o viteză ridicată pot aduce problem roților, până la posibilitatea de explozie a cauciucurilor.

Poți citi mai multe lucruri aici despre anvelope dar și multe alte informații despre anvelope, care în mod cert îți vor stârni interesul.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele