sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAdvertorial3 sfaturi utile pentru șoferi în decursul iernii

3 sfaturi utile pentru șoferi în decursul iernii

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care orice șofer îl are în momentul în care conduce mașina proprie. Fiind un motiv de mândrie și, nu de puține ori, un prilej de bucurie, autoturismul este mai mult decât o necesitate – de multe ori, este parte din noi. Așa se explică faptul că mulți șoferi cu experiență se deplasează dintr-un punct în altul doar cu mașina, de care au atât de mare grijă.

Ei bine, grija și atenția în proporții ridicate trebuie să fie acordate cu precădere pe timpul anotimpurilor reci. Atât valorile scăzute din termometre, cât și condițiile meteorologice nefavorabile pot transforma un simplu drum într-o adevărată aventură (bună sau rea, după caz). De aceea, specialiștii în domeniul auto recomandă tuturor șoferilor ca înainte de a ieși pe stradă în timpul iernii, să se asigure că următoarele aspecte sunt verificate și mașina este bine echipată:

  1. Trecerea la anvelopele de iarnă

Carosabilul poate deveni o adevărată provocare în timpul perioadelor reci. Așa se face că printre primele recomandări se numără schimbarea anvelopelor de vară cu anvelope iarna, capabile să facă față straturilor impresionante de zăpadă, precum și carosabilului ud sau înghețat. Acest fapt se datorează modului în care anvelopele sunt confecționate, având de 5 ori mai multe lamele decât cele pentru vară.

Mai mult decât atât, orice autoturism care nu are cauciucuri de iarnă este pasibil de amendă. Valorile acestora nu sunt deloc mici, întrucât încep de la 603 lei și ajung chiar și până la 1430 lei.

  • Verificarea presiunii în roți

Indiferent că ai timp să treci pe la un service auto sau apelezi la benzinăria pe care o frecventezi cel mai des, verificarea presiunii în roți este o etapă crucială în timpul iernii. Aderența superioară este direct determinată de aceasta, cu atât mai mult cu cât gestionarea zăpezii se face mult mai greu atunci când drumul este ud sau înghețat.

  • Verificarea bateriei

Dacă îți dorești să ai parte doar de drumuri sigure și fără defecțiuni tehnice pe timp de iarnă, nu uita să verifici bateria. Este important de precizat faptul că aceasta este mult mai solicitată în decursul zilelor reci, timp în care puterea ei se reduce cu până la 50%. De aceea, este recomandat ca aceasta să fie testată la un service auto specializat în condițiile în care vechimea ei depășește 3 ani. În plus, este imperios necesar ca și contactele să fie în stare perfectă și nu uzate, deteriorate sau ruginite.

Toate aceste sfaturi sunt binevenite pentru orice șofer care își dorește să se plimbe în timpul anotimpurilor răcoroase. Astfel, vei putea reduce la minimum șansele de a te confrunta cu defecțiuni tehnice sau momente care ți-ar putea îngreuna plimbarea. Bucură-te de mașină la orice oră din zi și din noapte, intră acum pe AnveloStar – magazin online de anvelope de calitate la cele mai bune prețuri!

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele