miercuri, iulie 17, 2024
AcasăCasa si gradinaVrei să dispui de lumină sub dulapurile de bucătărie? Iată ce trebuie...

Vrei să dispui de lumină sub dulapurile de bucătărie? Iată ce trebuie să știi

Lumina montată sub dulapurile de bucătărie îmbunătățește considerabil aspectul bucătăriei, dar totodată sporește siguranța în timpul pregătirii meselor. Pe de o parte, iluminarea sub dulapurile de bucătărie facilitează o varietate de sarcini, de la tăierea legumelor până la parcurgerea rețetei dintr-o carte de bucate, iar pe de altă parte, ajută la echilibrarea luminii ambientale, eliminând umbrele din acele părți mai întunecate ale bucătăriei. În plus, dacă montăm și un dimmer, corpurile de iluminat de sub dulapurile de bucătărie pot servi și ca o lumină de noapte.

Ce tip de iluminare puteți alege pentru dulapurile de bucătărie?

Funcționând fie la joasă tensiune, fie la 120-V, corpurile de iluminat proiectate pentru a fi montate sub dulapurile de bucătărie pot fi clasificate după formă (spot, bară, bandă, și așa mai departe) sau după sursa de lumină (incandescentă, fluorescentă sau LED). Corpurile spot și tip bară pot fi incandescente, fluorescente sau LED, în timp ce dispozitivele de tip bandă folosesc LED-uri.

Atunci când alegeți un corp de iluminat pentru a-l monta sub dulapurile de bucătărie, trebuie să țineți cont de faptul că punctele, cunoscute și sub denumirea de lumini de disc, creează fascicule de lumină care, dacă sunt distanțate prea mult, pot lăsa unele zone în întuneric. Barele, presupunând că le montați cap la cap, vor oferi lumină uniformă de-a lungul suprafeței de lucru. De asemenea, benzile și barele sunt disponibile în lungimi de aproximativ 90-100 cm, în timp ce benzile LED sunt disponibile în lungimi de până la 3 metri și pot fi tăiate conform cerințelor personale. Veți avea nevoie de câteva scule electronice de bază pentru a instala o bandă LED sub dulapurile de bucătărie.

Ce tip de becuri puteți utiliza sub dulapurile de bucătărie?

Luminile incandescente potrivite pentru a fi montate sub dulap sunt, de obicei, echipate fie cu becuri cu halogen, fie cu xenon. Becurile cu halogen sunt mai scumpe, emit mai multă căldură și folosesc mai multă energie decât alte surse, dar produc o lumină plăcută și sunt reglabile. Becurile cu xenon degajă mai puțină căldură și sunt mai eficiente, plus că durează mai mult.

Luminile fluorescente potrivite pentru a fi montate sub dulap sunt reci la atingere și eficiente. Becurile fluorescente mai noi nici nu bâzâie, nici nu se întrerup, iar lumina pe care o produc este mai caldă decât cea a becurilor anterioare. Astfel de becuri sunt accesibile, folosesc foarte puțină electricitate, iar atunci când se ard, este ușor să le înlocuiți.

Luminile LED durează cel mai mult – 10 până la 20 de ani sau mai mult – deși puterea lor se estompează în timp. Iar atunci când un bec LED se stinge sau se sparge, întregul corp de iluminat trebuie înlocuit. Dacă optați pentru LED, rețineți că numărul de lumeni produși de corpurile LED tinde să varieze. De asemenea, asigurați-vă că alegeți un corp de iluminat cald, nu unul dur, alb strălucitor. Deși LED-urile au un preț de achiziție mai mare decât opțiunile incandescente sau fluorescente, eficiența energetică a tehnologiei se va merita pe termen lung.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele