joi, decembrie 1, 2022
AcasăActualVești bune pentru cei ce visează la cariera de polițist: liber la...

Vești bune pentru cei ce visează la cariera de polițist: liber la angajări din sursă externă

Pe fondul plecărilor masive din sistemul polițienesc, dar și pe fondul degradării imaginii Poliției Române în ultima vreme, MAI anunță că va da drumul la angajări din sursă externă. Vor fi disponibile circa 2187 posturi, atât de ofițeri cât și de agenți, în diferite structuri. Se dorește optimizarea procedurilor de selecție a viitorilor polițisți.

Sindicatul EUROPOL al polițiștilor români a făcut cunoscut pe Facebook anunțul MAI:

„La data de 17 iunie 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr. 593, OUG nr. 80/2022 privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar, al cărei obiect este reprezentat de suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante pentru perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 – 31 decembrie 2022. Ca urmare a prevederilor acestui act normativ, având în vedere deficitul imens de personal, la nivelul Poliţiei Române s-a realizat cu paşi repezi procedura de încadrare cu personal, din sursă externă, pentru posturile vacante de ofiţeri şi agenţi de poliţie, fiind luat în calcul un număr de 2.187 de astfel de posturi”.

Practic, actualele școli de agenți și Academia de Poliție nu mai pot asigura necesarul de forțe în ritmul în care polițiștii aleg să plece din sistem.

Totuși, recrutarea din sursă externă are un dezavantaj, procedurile fiind mai ușoare, mulți oameni înșeală vigilența evaluatorilor și ajung în Poliție dar apoi se dedau la infracțiuni dezonorante, ba chiar ajung la sinucidere.

Majoritatea cazurilor de polițiști care au trecut de bariera legii, devenind infractori în haina statului provin din surse externe.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente