vineri, octombrie 7, 2022
AcasăȘtiri din OlteniaUniversitatea din Craiova în doliu: Profesorul Mihai Coșoveanu ne-a părăsit

Universitatea din Craiova în doliu: Profesorul Mihai Coșoveanu ne-a părăsit

La puțin peste o săptămână de când Universitatea din Craiova își lua adio de la fostul ei secretar-șef, prof.univ.dr. Mircea Zăvăleanu, ieri s-a produs o altă lovitură pentru instituția de învățământ superior. Lect.univ.dr. Mihai Coșoveanu, cadru didactic titular al Facultății de Litere de peste 25 de ani, Director al Bibliotecii Universitare din Craiova, a încetat din viață, la 7 septembrie 2022.

Profesorul urma să împlinească în acest an, în noiembrie, 54 de ani. L-am cunoscut în ultimii 23 de ani, de când am intrat ca student al Facultății de Litere și Istorie cum se numea în 1999. A fost profesorul de engleză al colegilor mei de facultate (foști studenți și actuali colegi de muncă) care au absolvit specializarea Istorie-Limba și Literatura Engleză.

A fost, deși îmi este greu să vorbesc la trecut, un cadru diactic admirabil, un foarte bun coleg, unul din puținii manageri la care te duceai trist și ieșeai râzând. Deși profesorul a decedat după o lungă suferință. eu niciodată nu l-am văzut trist pe acest om. Era mereu vesel, gata să te ajute indiferent dacă erai student sau coleg cu el.

Expresia pe care o avea după ce îți răspundea la salut (asta dacă nu te saluta el când te vedea de departe pe scările Universității, holuri) era „Toate bune, dragule?”

Sub conducerea sa, Biblioteca Universității din Craiova s-a modernizat mult atât ca dotări fizice cât și ca mijloace tehnice moderne și fond de carte. Mereu ne spunea că a reușit să facă abonamente la baze de date de top și reviste de top. Din păcate, din 1999, de când sunt la Universitatea din Craiova (până în 2003 ca student, după 2003 în calitate de cadru didactic), doi directori ai BCU Craiova s-au prăpădit: prof. Octavian Lohon și lect.univ.dr. Mihai Coșoveanu!

Anunțul publicat despre marele dispărut are următorul conținut: „Cu nesfârșită durere, familia anunță plecarea prematură dintre noi a lui Mihai Coșoveanu, fiu, frate, soț, tată și profesor iubit necondiționat, în scurta-i viață, de toți cei care l-au cunoscut. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 9 septembrie, ora 10:30, la Biserica Sf. ”Ioan Valahul”, str. Constantin Brâncoveanu, nr. 40 (Cornițoiu). Dumnezeu să aibă în paza lui sufletul generos al unui om extraordinar!”

Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule profesor și pentru prima dată de când ne-am cunoscut nu o să vă răspund afirmativ la întrebarea Dumneavoastră dacă toate sunt bune…

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente