sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualUniversitatea din Craiova a câștigat un proiect de 6,3 milioane euro!

Universitatea din Craiova a câștigat un proiect de 6,3 milioane euro!

Universitatea din Craiova a câștgat proiectul „iNoi Orizonturi în Era Digitală”, un proiect de 6,3 milioane euro, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul a fost semnat în ziua marți, 20 septembrie 2022, la sediul Ministerului Educației. Valoarea acestui proiect este de 31.611.804,56 lei (circa 6,3 milioane euro).

Proiectul are ca scop creșterea calității în domeniul formării universitare și al cercetării prin investiții în infrastructura digitală, formarea cadrelor didactice și a studenților in domenii IT emergente precum și consolidarea competențelor antreprenoriale în sectorul digital.

Proiectul își propune ca 500 de cadre didactice universitare și aproximativ 2.000 de studenți să beneficiee de formare în cadrul proiectului și cel puțin 10 programe de studii să fie actualizate pentru dezvoltarea competențelor digitale în domenii de specializare stabilite ca prioritare, în vederea dobândirii de către studenți a unor competențe specifice profesiilor emergente și a consolidării competențelor antreprenoriale în sectorul digital.

În anunțul publicat pe pagina de Facebook a Universității din Craiova se arată:

Universitatea din Craiova se digitalizează complet și va pune un accent deosebit pe activități de formare în domenii emergente pentru studenți și cadre didactice. Ministerul Educației şi Universitatea din Craiova au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Universitatea din Craiova – Noi Orizonturi în Era Digitală”. Prin acest proiect se va achiziționa infrastructură digitală pentru 36 de departamente, centre de cercetare, laboratoare, dar și biblioteci digitale, în vederea creșterii calității procesului de învățământ și activității de cercetare. De asemenea, activitățile grantului vizează formarea de competențe profesionale în domenii digitale avansate și dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților pentru profesii emergente în sectorul digital”.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente