sâmbătă, iunie 25, 2022
AcasăȘtiri din OlteniaUn nou caz de infracțiune în rândul polițiștilor din Târgu Jiu: un...

Un nou caz de infracțiune în rândul polițiștilor din Târgu Jiu: un polițist a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,44mg/l în aerul expirat

Un tânăr polițist de 27 de ani care activează la Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Târgu-Jiu a fost oprit de către Brigada Rutieră din municipiu, în seara de 18 iunie 2022, pentru un control de rutină.

Polițiștii rutieri au procedat la verificarea standard a șoferului cu aparatul alcool-test, rezultând că șoferul avea o alcoolemie de 0,44mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce întrunește elementul constitutiv al infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, sub influența alcoolului.

Circumstanțele sunt agravante, prin prisma calității de om al legii a șoferului care a comis infracțiunea. În plus, polițistul mai era în mașină cu alți doi polițiști, iar între pasageri și echipajul de control rutier s-a iscat și un schimb de replici care a degenerat în scandal.

Polițistul care a condus băut s-a ales cu dosar penal, cu permisul suspendat, iar Poliția va trebui să demareze și o anchetă internă disciplinară.

De remarcat este faptul că, de exemplu, în Germania, dacă un șofer este prins cu o alcoolemie peste limita admisă, iar în mașină are pasageri care dețin permis de conducere, tuturor li se reține permisul de conducere fiindcă se consideră că un deținător al permisului de conducere trebuie să refuze să urce în mașina condusă de un șofer băut și chiar să îl determine pe acesta să nu urce la volan.

Dacă în Germania, un polițist ar fi prins băut la volan, alături de alți colegi polițiști, aceștia și-ar da demisia de onoare, fără a mai aștepta vreo anchetă internă.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente