joi, decembrie 1, 2022
AcasăCulturaUmorul oltenesc mai sărac de 23 de ani....

Umorul oltenesc mai sărac de 23 de ani….

Cine a trăit în Oltenia anilor 90 nu avea cum să nu audă de umoristul Dan Sava. Împreună cu Radu Pietreanu și Mugur Mihăescu a creat „Vacanța Mare”, poate cel mai popular grup de umor oltenesc din România. „Vacanța Mare”, „Divertis”, „Vouă” aveau fiecare culoarele sale în umorul postdecembrist.

Dan Sava, din păcate, a murit prematur la nici 33 de ani, la 16 iulie 1999, într-un cumplit accident auto în zona Mării Negre. Au rămas să-l plângă soția, Camelia și cele două fete.

Colegii săi i-au dus mai departe moștenirea grupului care a ajuns mulți ani cap de afiș la ProTv apoi la Kanal D.

Nu mai vorbesc de casetele audio care circulau peste tot în Oltenia și în țară.

După 1989, Dan Sava și colegii săi au înțeles că umorul nu era numai cel politic, nu era numai cel cu subînțeles, lucrurile trebuiau spuse direct.

Deși unii au spus că „Vacanța Mare” avea un umor cam grobian, statisticile îl contrazic. În perioada de glorie, emisiunile Vacanței Mari luau fața audiențelor duminică seara, ceea ce făcea din Pro Tv un lider de piață.

Azi avem „Las Fierbinți”, avem tot felul de personaje si seriale, dar fără „Vacanța Mare”, niciodată nu am fi avut curaj să spunem lucrurilor pe nume…

Să ne oprim puțin și să ne amintim atunci când auzim o glumă bună, că unul din umoriștii Olteniei a plecat pe scena eternității acum 23 de ani.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente