sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăStiri LocaleTragedia de la Băbeni: explozie cu 4 morți și 4 răniți

Tragedia de la Băbeni: explozie cu 4 morți și 4 răniți

Tragedia s-a produs azi, 18 noiembrie 2021, la Uzina Mecanică Băbeni din județul Vâlcea. Aici, o echipă încerca să asaneze muniția de la o mină antipersonal. Din păcate, explozia încărcăturii explozibile a provocat tragedia. Patru bărbați și o femeie au murit pe loc.

Tragedia morții celor 4 s-a produs înainte de ora 15. La acea oră, a fost apelat numărul unic de urgență. Alte 4 persoane au fost rănite în tragedia de la Băbeni, fiind preluați în stare conștientă de ambulanțe.

Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt ISU Vâlcea, a precizat:

Astăzi, în jurul orei 15:00 pompierii militari au fost solicitați pentru intervenție. În urma deflagrației au rezultat patru persoane decedate și patru rănite, ulterior răniții au fost transportați la spital. Se acționează pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs evenimentul. Intervenția este în desfășurare

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea a declarat: „Starea răniților este una stabilă, conștienți. Aceștia sunt transportați la Spitalul de Urgență Vâlcea”.

Deși fabrica, înființată în 1983,  este certificată NATO, pentru a produce tehnologie militară necesară Armatei Române, aici au mai avut loc incidente. În 2019, un tânăr de 22 de ani a murit după explozia unui proiectil.

Ancheta va stabili împrejurările în care s-a produs explozia.

Sunt tot mai dese tragediile la fabricile de armament din România. Tot mai multe incidente se soldează cu pierderi de vieți omenești. Industria de apărare di România este într-o situație dificilă, înregistrându-se o restrângere a activității. Toate fabricile operaționale din România care sunt angrenate în industria de apărare sunt construite înainte de 1989.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente