sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăSănătateTotul despre clorhexidina, substanța esențială pentru o dantură sănătoasă

Totul despre clorhexidina, substanța esențială pentru o dantură sănătoasă

Igiena orală joacă un rol foarte important în viața de zi cu zi a fiecărui om. A avea o dantură impecabilă și o respirație lipsită de mirosuri neplăcute reprezintă un țel esențial atât din punct de vedere al sănătății, cât și în ceea ce privește încrederea în sine. Tocmai de aceea, sunt foarte căutate produsele de igienă orală bogate în substanțe care contribuie la prevenirea cariilor. Pe lângă pasta de dinți, care deține titlul de cel mai popular produs de îngrijire dentară, sunt utilizate și alte metode. Apa de gură se regăsește printre ele, iar recoamndarea medicilor pentru a preveni cariile și placa dentară este reprezentată de apa de gură cu clorhexidină. Acest tip de apă de gură este unul special, diferit de cele mai multe variante disponibile în comerț. De regulă, apa de gură cu clorhexidină poate fi achiziționată din farmacii și presupune un tratament efectuat pe baza unui program bine stabilit. Cu ajutorul informațiilor din acest material vei putea descoperi ce este clorhexidina, de ce este eficientă ea în prevenirea și tratarea problemelor de ordin dentar și de unde poți cumpăra cea mai bună apă de gură cu clorhexidină.

Apa de gură cu clorhexidină. Cum și când se face tratamentul

Apa de gură nu mai reprezintă de mult un mister. Ea este un produs extrem de popular în rândul celor interesați să aibă grijă de dantura lor. Însă exista ape de gură obișnuite, precum majoritatea celor disponibile în comerț, precum și ape de gură medicale. Acestea din urmă conțin clorhexidină. Clorhexidina reprezintă un antiseptic cu efect de combatere a agenților bacterieni. Utilizarea sa în tratamentele afecțiunilor dentare precum cele paradontare este explicată prin prisma proprietăților bacteriostatice și bactericide. Clorhexidina este o substanță care poate să lase un gust neplăcut după utilizare, astfel că apele de gură care o conțin utilizează și alți compuși, pentru a oferi senzația de prospețime după clătire. De cele mai multe ori, este vorba despre ulei de mentă.

La fel ca orice apă de gură, nici cea cu clorhexidină nu se înghite după utilizare și nu este recomandată nici clătirea cu apă, ulterior. De altfel, utilizarea apei de gură cu clorhexidină trebuie făcută după un plan bine stabilit și care să respecte indicațiile producătorului și ale stomatologilor. Întotdeauna, apa este utilizată după periaj, deoarece timpul ee acțiune implică un număr de minimum două ore. În funcție de nivelul concentrației, este necesară permiterea unui timp de acțiune ce variază între două și 12 ore. Tot în sensul eficientizării acțiunii apei de gură cu clorhexidină, trebuie să fii foarte atent la conținutul pastei de dinți pe care o utilizezi. Asta deoarece există substanțe care, la interacțiunea cu clorhexidina, îi anulează efectul. Aceste substanțe sunt monofluorfosfatul de sodiu și SLS-ul, adică sodium lauryl sulfate. Pentru a evita interacțiunea cu aceste substanțe, se recomandă fie evitarea pastelor de dinți care le conțin, fie utilizarea apei de gură cu clorhexidină la o distanță de cel puțin 30 de minute după periaj.

De cele mai multe ori, apa de gură cu clorhexidină are o concentrație de 0,1% și trebuie utilizată de maximum trei ori pe zi. Durata unui tratament poate varia între două și 10 săptămâni, însă este de preferat să te consulți cu medicul stomatolog pentru a descoperi durata optimă în vederea maximizării rezultatelor.

Pe Tis Farmaceutic, magazin online ce pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de produse de calitate, vei putea descoperi o apă de gură cu o concentrație de clorhexidină în valoare de 0,1%. Produsul conține și ulei de mentă, ceea ce îl va transforma într-unul ușor de utilizat, fără riscul apariției senzațiilor neplăcute. Apa este ideală a fi utilizată după intervențiile chirurgicale și are rolul de a preveni placa dentară și cariile.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente