joi, octombrie 6, 2022
AcasăAuto/MotoTot ce trebuie să știi despre o trusa medicala auto

Tot ce trebuie să știi despre o trusa medicala auto

Deși legile există cu un motiv, cei mai mulți români aleg să le ocolească până sunt prinși și penalizați. Codul Rutier este documentul în care sunt incluse toate cerințele legate de conduita auto și fiecare șofer ar trebui să le respecte dacă vrea să circule în siguranță pe străzi și să fie în afara pericolului în orice situație. Pentru început, trusa medicala auto, vesta și triunghiurile reflectorizante trebuie să fie prezente în permanență în portbagajul tău.

De ce? Atât pentru a evita riscul unei amenzi, cât și pentru a te proteja în cazul unui accident. Indiferent că te duci într-o vacanță, la muncă sau până la magazin, ceea ce am enumerat mai sus sunt echipamente obligatorii în orice situație și la orice oră.

La o scurtă căutare pe internet, vom descoperi că fiecare mașină trebuie să fie echipată cu aceste obiecte pentru că, pe lângă salvarea propriei vieți, ești ferit și de amenda pe care o poți primi în caz că ești oprit de poliția rutieră pentru un control de rutină și nu le ai, o poți dobândi cu ușurință. În plus, chiar dacă le ai în mașină, asigură-te că aceste obiecte sunt omologate de către RAR (Registrul Auto Român) și se află în perioada de garanție.

Nu doar din prisma legalității ar trebui să ai aceste obiecte cu tine în mașină, ci și dacă pe drum, i se face unui pasager rău sau aveți un accident. Este esențial, chiar poate salva vieți să poți acorda rapid primul ajutor. Multe vieți depind de acțiunile șoferului, de aceea păstrarea vitezei legale este o condiție de ne-negociat.

Ce trebuie să conțină trusa medicala auto?

În rândurile de mai jos vei afla ce trebuie să conțină o trusă medicală pentru a fi ferit de amendă, în cazul în care vei fi oprit de către poliție pentru un control de rutină.

Ambalajul trusei medicale trebuie să respecte următoarele criterii:

  • Să fie etanș și să aibă un sistem de închidere ferm;
  • trusa medicală nu trebuie să fie deteriorată de factori externi cum ar fi umezeala, carburanții, praful sau uleiurile;
  • ar trebui să aibă dimensiunile corespunzătoare pentru a depozita și asigura integritatea componentelor din interiorul trusei;
  • pe etichetă trebuie să întâlnești denumirea produsului, numele și adresa producătorului;
  • toate componentele trusei medicale trebuie să îndeplinească cerințele din Hotărârea Guvernului nr. 911/2005;

Lista de mai sus reprezintă minimul necesar pe care ar trebui să îl conțină trusa ta pentru a preveni un accident sau chiar pentru evitarea unei amenzi. Odată la o perioadă de timp se recomandă verificarea trusei ca aceasta să nu fie deteriorată sau să nu fie expirată. Dacă trusa va fi expirată, deteriorată sau inexistentă din portbagajul tău poți primi o amendă de peste 500 de lei, alături de 4-5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare. Nici unul dintre noi nu cred că dorește să acumuleze așa ceva doar pentru că, în autovehicul nu ai așa ceva.

            Pe www.vesta-magazinonline.ro prețul unei truse medicale auto este doar de 33 de lei. Un preț corect având în vedere prețul unor truse medicale la noi. Aici vei găsi tot ce ai nevoie omologat de către RAR (Registrul Auto Român) fapt care, îți va elimina acest gând. În plus, gândește-te că, nu va mai trebui să mergi în nu știu ce loc și să te învârți pentru a cumpăra ce ai nevoie.

            Ține minte că, ești doar la un click distanță pentru a putea cumpăra tot ce este necesar în autovehiculul tău și pentru a evita puncte de amendă, amendă sau chiar un posibil accident. Fii preventiv și ai grijă de propria viață! Când ești la volan, nu ești singurul care va fi afectat.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente