joi, iunie 13, 2024
AcasăAdvertorialTOP 3 motive pentru care să dăruiești cărți de Crăciun tuturor persoanelor...

TOP 3 motive pentru care să dăruiești cărți de Crăciun tuturor persoanelor dragi!

A sosit în sfârșit perioada sărbătorilor, care e în același timp și momentul căutării cadourilor perfecte pentru toate persoanele importante din viața ta. Uneori poate fi greu să găsești în fiecare an câte ceva nou. Poate părea că ai epuizat toate variantele care le-ar plăcea. Dacă ai folosit toate ideile în ceilalți ani, nu vei da greș dăruind o carte.

Cărțile sunt potrivite chiar și pentru cei care citesc mai rar. Există numeroase genuri din care poți să alegi, în funcție de personalitatea și preferințele individuale. De aceea, cărțile se potrivesc oricărei persoane, dacă alegi varianta potrivită. Motivele pentru care să alegi un astfel de cadou sunt variate.

Iată un TOP 3 motive pentru care să faci cadou o carte de Crăciun!

  • Cititul e o activitate foarte potrivită pentru zilele libere de sărbători

Zilele libere de sărbători sunt momentul perfect pentru a te relaxa cu o carte în confortul casei. Mai ales cei  care sunt împătimiți de citit pot profita pe deplin de această perioadă. Chiar dacă faci cadou unei persoane care nu prea citește în general, dacă alegi cartea potrivită, e imposibil să nu îi stârnești interesul.

Mai ales în cazul copiilor, o carte poate dobândi o semnificație specială dacă o primesc cadou de la Moșul. Așa, le va crește cu siguranță gustul pentru lectură, pentru că vor avea amintiri plăcute legate de citit.

  • Cititul îi face pe oameni să își înțeleagă mai bine viața

Indiferent de genul cărții, cititul este mereu o activitate care face ca oamenii să fie mai relaxați și să vadă mai detașat problemele din viața lor.

Unele studii au arătat că empatia este îmbunătățită, mai ales pentru că cititorii se pun inevitabil în pielea personajelor din cărțile pe care le citesc. Chiar dacă nu citesc romane, ei află lucruri noi care să le explice mai bine ceea ce se întâmplă în propria viață și în lumea din jur.

O idee de carte potrivită pentru toate femeile importante din viața ta este opera Iubitelor mele prietene, o carte în care autoarele vorbesc cu sinceritate și căldură despre anumite experiențe dificile din viața lor.

  • Prin citit, cei dragi pot să treacă mai motivați și fericiți în noul an

Mai ales cititorii de romane se simt mai relaxați și fericiți, pentru că își îndepărtează temporar gândurile de la problemele din viața de zi cu zi. Oricum, orice alegi să citești, concentrarea și activitatea mentală crescută necesară pentru a înțelege textul au efecte pozitive asupra creierului și stării de spirit. E exact ca atunci când, după ce faci sport, te simți revigorat.

Pe lângă efectele pozitive de mai sus, e folositor să știi și că cititul îmbunătățește memoria în mod semnificativ. Dacă obișnuiești să citești, poți observa schimbările asupra propriei ținerii de minte. Poți observa că ți s-au îmbunătățit abilitățile vizuale și auditive, de procesare a limbajului și de a vorbi. Cu aceste capacități, poți să interpretezi mai ușor evenimentele din lume.

Indiferent de genul ales, cu siguranță vei găsi o carte potrivită pentru persoane cu gusturi și personalități diferite. Nu ocoli cărțile, pentru că există numeroase avantaje asupra stării de spirit, care nu trebuie trecute cu vederea.

Sursa foto: Storyblocks.com

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele