Dacă ești pasionat de pescuit, atunci ar trebui să iei în calcul achiziționarea unei bărcuțe de plantat. Aceasta se va dovedi în timp o investiție din numeroase motive. În primul rând, vei obține mai multe capturi decât în cazul pescuitului obișnuit. De asemenea, acest dispozitiv facilitează pescuitul în zonele cu ape greu accesibile.
Pescarii cu experiență știu câte bătăi de cap poate da pescuitul la crap. Acest pește se regăsește în cele mai multe cazuri în zone mai limitate unde e necesară mai multă precizie pentru captură. Și aici apare întrebarea: cum putem obține această precizie? În astfel de cazuri, bărca de plantat este unica soluție de ajutor. Este singura unealta de pe piață prin intermediul căreia poți distribui cu precizie momeala pe apă, precum porumbul, boiliesul sau monturile
Crapii preferă să înoate sub crengi și în locurile înguste, ascunse, în care oamenilor le este greu să se strecoare o montura prin lansare. De asemenea, această specie de pești se camuflează ușor pentru a evita riscul lansărilor clasice. Așadar, pescuitul la crap devine o provocare în special pentru pescarii debutanți. Vestea bună este aceea că, bărcuța de plantat pătrunde fără probleme printre copacii căzuți în apă, printre crengi și în plus, cu ajutorul ei ajungi să pescuiești cu ușurință pe lac sau râuri mici.
Alegerea unei bărcuțe de plantat necesită studierea unor puncte cheie dacă vrei ca experiența pescuitului să se desfășoare într-o manieră profesionistă.
- Discreția
Este important ca modelul de bărcuță să fie silențios și să nu producă zgomote când e lansat pe apă. O propulsie cu elice provoacă un zgomot mai redus decât turbina. Aceasta din urmă nu este indicată nici pentru zonele cu vegetație sau alge, existând șanse să rămână blocată.
- Viteza de rotație
Cu cât viteza de rotație crește, cu atât motorul produce mai mult zgomot. Modelul perfect din acest punct de vedere este cel cu maxim 10.000 de rotații pe minut.
- Dimensiuni
compacte Modelul sugerat de experți nu ocupă mult loc, deoarece nu este practic. O bărcuță în miniatură este o comoară pentru ca pescuitul la crap să se finalizeze cu rezultate de succes. Această categorie de pește are obiceiul de a se ascunde în cele mai imposibile spații, unde e dificil să lansezi. O bărcuță mică se poate fofila printre crengi, fără zgomot care să sperie peștii și poate depune momeala cu ușurință.
- Tehnologia
Alte criterii asupra cărora merită să fii atent sunt: coca bărcuței, GPS sau sistemul de iluminare cu LED care e necesar pentru pescuitul pe timp de noapte.
- Compartimentarea
Cu cât dispozitivul permite o cantitate mai mare de nada cu atat vei pacalii crapii mai usor si mai repede.. Poți căuta modelul cu o cuva sau doua cuve chiar si cu morisca “cuva centrifuga”
- Autonomia
Orientează-te spre un tip de bărcuță cu baterie lithium. Aceasta este mai ușoară, se încarcă rapid și este mai performantă. Și bateriile cu plumb sunt în regulă, dar spre deosebire de prima categorie, acestea cântăresc mai mult si se incarca mai greu
Orientează-te spre un tip de bărcuță cu baterie lithium. Aceasta este mai ușoară, se încarcă rapid și este mai performantă. Și bateriile cu plumb sunt în regulă, dar spre deosebire de prima categorie, acestea cântăresc mai mult si se incarca mai greu.
Acum că știi cum trebuie să arate bărcuța visurilor oricărui pescar, intră pe https://barciplantat.ro/ și alege din variantele prevăzute cu tehnologiile necesare pentru pescuitul pe timp de noapte sau zi, ghidare prin GPS, plus multe altele. Transformă pescuitul la crap dintr-o distracție în performanță și îmbunătățește-ți practica datorită dispozitivelor echipate corespunzător nivelului tău de experiență.