joi, octombrie 6, 2022
AcasăCulturaTe-ai hotărât să-ți cumperi o chitară clasică? Iată de ce trebuie să...

Te-ai hotărât să-ți cumperi o chitară clasică? Iată de ce trebuie să ții cont înainte

Indiferent de vârsta pe care o ai, niciodată nu este prea târziu pentru a-ți urma înclinațiile muzicale. Fie că vrei să rămână la rangul de hobby, fie că vrei să faci ceva mai mult din această pasiune, un prim pas este să-ți alegi o chitară potrivită pe care să o folosești ori de câte ori te simți creativ.

            Indiferent dacă este visul tău din adolescență sau vrei să înveți să cânți la chitară pentru că îți place instrumentul și vrei să faci o carieră din asta, ai nevoie de răbdare și de multă perseverență pentru a te asigura că stăpânești tainele ascunse ale instrumentului cu corzi.

            Însă, înainte să faci acest lucru, ai nevoie de câteva detalii importante de care să ții cont în momentul în care ai decis că vrei o chitară clasică performantă doar pentru tine.

Iată către ce să îți îndrepți atenția atunci când mergi să alegi chitara clasică potrivită:

  1. Chitara clasică trebuie să aibă corzile din nylon. Acordă atenție acestui aspect, deoarece este foarte important, mai ales pentru începători. Îți va fi mult mai ușor să cânți la corzi de nylon decât la cele din oțel, care sunt recomandate, în general, chitarei acustice. Nylonul nu necesită o rezistență sau o performanță prea mare a degetelor atunci când vine vorba despre atingerea corzilor. Poți sta liniștit și din punctul de vedere al rănilor ce apar adesea la degete, în momentul în care ai cântat prea mult și nu ești profesionist.
  • Chitara clasică trebuie să sune într-un fel unic. Chiar dacă, momentan, nu ești un cunoscător al sunetelor fine ale acesteia, poți să îți chemi un prieten care se pricepe să îți ofere ajutor. Cu siguranță va știi cum trebuie să sune anumite note și te va ajuta să acordezi corect instrumentul.
  • Lemnul din care este confecționată trebuie să fie unul masiv, de aceea, înainte să cumperi una, întreabă din ce este confecționată chitara. Spatele, părțile laterale și brațul trebuie să fie din lemn mult mai dur decât restul. Acest detaliu poate afecta felul în care este produs sunetul. Încearcă mai mult chitare și vezi care ți se pare că sună mai bine.
  • Volumul, calitatea sunetului și acordarea sunt 3 dintre aspectele esențiale cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când cumperi o chitară.

Volumul – unele chitare vor suna mai tare decât celelalte; acest lucru nu este neapărat un criteriu care să determine faptul că cele care se aud mai tare sunt și mai bune.

Calitatea sunetului – tonul general al notelor produse de chitară; acesta trebuie să bine definit.

Acordarea – folosește aplicații create în acest sens sau roagă un cunoscător să facă acest lucru, într-o primă fază, până înveți cum să o faci și tu; o chitară mai puțin profesională se va acorda întotdeauna mult mai greu.

            În cazul în care ai prieteni pasionați și cunoscători în ceea ce privește chitara clasică, nu ezita să îi chemi cu tine atunci când îți alegi chitara pe care o vei folosi. Indiferent de vârstă, poți oricând să înveți să cânți la un instrument muzical, acest lucru având numeroase beneficii, în special asupra celor mici.

            Înarmează-te cu răbdare și încearcă să înveți treptat toate noțiunile pentru a te asigura că visul tău devine realitate!

            Sursa foto: Shutterstock.com

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente