sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăActualTârgul Meșterilor Populari, la Târgu Jiu

Târgul Meșterilor Populari, la Târgu Jiu

Târgul Meșterilor Populari, deschis din 13 august la Târgu Jiu, a ajuns la cea de a XVII-a ediție.

Târgul Meșterilor Populari este o manifestare de tradiție care îi reunește pe creatorii populari din toată țara. Ediția a XVII-a deschisă în data de 13 august 2021. Târgul Meșterilor Populari poate fi vizitat până la data de 15 august 2021, inclusiv de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Și-au anunțat participarea meșteri populari din toate regiunile istorice ale României. Oltenia este reprezntată de Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea. Transilvania este reprezentată de Alba, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș. Muntenia a trimis meșteri din Argeș și București. Moldova este reprezentată de Suceava. Și-au anunțat intenția să participe și meșteri din Republica Moldova.

Această manifestare culturală își propune păstrarea și promovarea tradițiilor populate. Vizitatorii pot vedea expuse obiecte de îmbrăcăminte, ceramică tradițională. Nu vor lipsi nici produsele tradiționale și nici obiectele de uz casnic.

Manifestarea populară de anvergură se va desfășura cu respectarea normelor de protecție în timpul pandemiei de Covid 19. Autoritățile recomandă publicului să mențină distanța socială. De asemenea, se impun dezinfectarea mâinilor și portul măștii de protecție.

Târgu Jiu este unul din orașele de marcă ale Olteniei. După nume, a fost inițial un Târg, apărat de malul Jiului. Localitatea a fost un puternic centru meșteșugăresc și negustoresc. Târgu Jiu făcea legătura între Ardeal și Oltenia, fiind situat nu foarte departe de vechea frontieră cu Austro-Ungaria până în 1918 (zona Bumbești Jiu).

Orașul pandurilor lui Tudor Vladimirescu, Târgu Jiu a devenit nod feroviar, oraș industrial și universitar. Târgu Jiu a evoluat de la un oraș tipic oltenesc, cu case și grădini, la blocuri și străzi largi.

Ansamblul realizat de Constantn Brâncuși este atracția orașului Târgu Jiu.

Numeroase personalități de seamă ca Ecaterina Teodoroiu, Constantin Brâncuși, Christian Tell, Alexandru Ștefulescu și-au legat numele de Târgu Jiu.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente