marți, octombrie 3, 2023
AcasăSănătateStudii numeroase arată legătura dintre stresul cronic și bolile glandei tiroide

Studii numeroase arată legătura dintre stresul cronic și bolile glandei tiroide

Studiile au arătat că stresul poate avea un impact major asupra funcției glandei tiroide. Glanda tiroidă joacă un rol esențial în reglarea metabolismului și a nivelului de energie al organismului. O funcționare anormala a acestei glande poate duce la hipotiroidism sau hipertiroidism, care netratate la timp determina complicatii importante la nivelul intregului organism.

De asemenea exista  ipoteza ca tiroidita cronica Hashimoto (extrem de frecventa in randul populatiei indiferent de varsta si asimptomatica multa vreme), fiind o boala autoimuna este declansata partial de stres , corelatia intre sistemul nervos central si cel imunitar fiind deja demonstrata de mult timp.

Stresul psihic poate determina si alte boli care apartin celorlalte glande endocrine ca de exemplu tetania/spasmofilia (lipsa de calciu), tulburarile de ciclu menstrual (amenoreea de stres), tulburarile de comportament alimentar de tip anorexie nervoasa sau bulimie, tulburarile de dinamica sexuala la barbat tanar de tip impotenta psihogena, cresteri de glicemie prin hipersecretia cortizolului, hormon de stres, sau ca reactie adversa a unor psihotrope.

Doamna doctor Andreea Paraliov, medic primar endocrinologie, subliniază importanța identificării și tratării problemelor tiroidiene. „Stresul cronic poate avea un impact negativ asupra glandei tiroide, ceea ce poate duce la o serie de probleme de sănătate. Este important să ne concentrăm atenția asupra identificării acestor probleme inca din stadiul incipient  pentru a putea oferi tratamente eficiente pacienților noștri inainte de aparitia discomfortului major sau a complicatiilor”, a declarat doamna doctor Andreea Paraliov.

La cabinetul medical de Endocrinologie al doamnei dr. Paraliov Andreea din Craiova, pacienții au acces la echipament performant pentru ecografie endocrina, ceea ce permite o diagnosticare precisă a problemelor glandei tiroide. De asemenea, cabinetul colaborează cu un chirurg recunoscut la nivel național, ceea ce oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de tratamente  moderne și eficiente.

Timpul de așteptare pentru programări este foarte scurt, iar prețurile sunt accesibile chiar și pentru cei neasigurați. „Suntem dedicați să oferim servicii de calitate pacienților noștri și să facem tratamentul accesibil pentru toți. Vrem să fim un sprijin real pentru comunitatea noastră în lupta împotriva problemelor tiroidiene”, a declarat doamna doctor Andreea Paraliov.

Dacă aveți probleme cu glanda tiroidă sau suspectați că nivelul de stres cronic sau acut va afecteaza buna functionarea a organismului, nu ezitați să programați o consultație la Cabinetul medical de Endocrinologie Dr. Paraliov Andreea aflat in contract cu C.A.S. si O.P.S.N.A.J.(consultatii gratuite pe baza biletului de trimitere si a cardului de sanatate). Adresa cabinetului este pe strada Împaratul Traian, nr. 57, din Craiova, iar numărul de telefon pentru programări este 0723 189 359.

Dr. Andreea Paraliov este un endocrinolog de înaltă calificare cu aproximativ  20 de ani de experiență în domeniu. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova în anul 2000 și a efectuat rezidențiatul în București și Craiova. Este medic primar endocrinologie și are competență în ecografie endocrină. Dr. Paraliov are o experiență bogată în diagnosticarea și tratarea bolilor glandelor endocrine, inclusiv a nanismului hipofizar(copii prea scunzi),o afecțiune cauzată de insuficiența glandei hipofize care poate fi tratată prin terapie de substituție hormonală. Ea este membru al Societății Române de Endocrinologie și a participat la numeroase cursuri de perfecționare profesională, conferințe și congrese în domeniul endocrinologiei.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Ultimele