duminică, iunie 23, 2024
AcasăFashionStil masculin – Caracteristici definitorii ale unei cămăși de calitate

Stil masculin – Caracteristici definitorii ale unei cămăși de calitate

Uneori, și domnii au dificultăți în a-și alege vestimentația potrivită, aceasta nu este o preocupare exclusiv feminină. De la o întâlnire informală în oraș și până la un prânz de afaceri sau o seară festivă, alegerea vestimentației și în special a cămășii potrivite poate deveni o adevărată provocare. Există un număr surprinzător de opțiuni de styling pentru cămășile masculine. Totuși, orice bărbat care ține la stilul său ar trebui să identifice croiala potrivită, materialul adecvat și modelul cel mai indicat pentru fiecare situație în parte. 

Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când urmează să îți alegi o cămașă:

Cum identifici croiala de cămașă potrivită pentru tine

Dacă întâmpini dificultăți în identificarea celei mai potrivite croieli pentru alura ta, ai la îndemână mai multe opțiuni: poți să probezi mai multe tipuri de cămăși, până când o găsești pe cea potrivită, poți apela la serviciile unei croitorii sau poți cere sfatul unui stilist.

Caracteristicile unei cămăși de calitate

În timp ce outfitul masculin este influențat în mod constant de evoluția naturală și ciclicitatea industriei modei și a tendințelor sale, există câteva elemente esențiale ale garderobei care au rezistat testului timpului, iar cămașa neagră pentru bărbați este prima pe listă. Recenta „explozie” a interesului pentru universul vestimentar, pentru estetica outfitului, renașterea stilurilor și a tradiției clasice au determinat bărbații să devină mai conștienți de imaginea și stilul lor personal, conducând la o cerere sporită pentru articolele esențiale de îmbrăcăminte masculină de calitate.

Deși tipul de material și țesătura sunt elementele centrale al unei cămăși de calitate, este bine să cunoști și acele mici detalii definitorii pentru o cămașă de calitate superioară, care o diferențiază de ofertele medii de pe piață.

Totuși, calitatea țesăturii nu poate fi trecută cu vederea. Aceasta este percepută imediat de către cel care o poartă, iar o croială deosebită, fi ea și de top, este umbrită de o țesătură de calitate inferioară, în timp ce una de calitate superioară este de obicei suficientă pentru a lăsa neobservate detaliile tehnice nu chiar grozave.

Cât despre detaliile care ar putea face diferența, este suficient să analizezi una dintre cămășile preferate din garderoba ta (de preferat, una cu model) și să o ai la îndemână în timp ce citești acest articol. Apoi, întreabă-te de ce îți place și ce o face atât de specială. Aruncă o privire la: guler, manșete, cusături, nasturi, cusături laterale, guler, tiv etc. Sunt șanse destul de mari să observi acum unele detalii de care nu ai fost conștient până acum, nu-i așa?

Un mod simplu de a verifica calitatea unei cămăși este modul în care o țesătură cu carouri sau cu dungi este aliniată la cusături. Dacă acest lucru este bine făcut, atunci probabil că vei găsi și toate celelalte semne distinctive ale unei cămăși de calitate. Următoarele cusături ar trebui să fie perfect aliniate:

·       între umăr și mânecă;

·       la buzunare (dacă are);

·       la îmbinarea de la subraț;

·       la manșete;

Potrivirea modelului țesăturii în toate aceste zone necesită o mare îndemânare din partea producătorului și, prin urmare, este de obicei realizată doar de profesioniști cu experiență, care știu cum să asambleze o cămașă cu cea mai mare îndemânare, grijă și atenție.

Pe website-ul Gama.ro poți găsi cămăși variate, de calitate superioară, produse de o companie 100% românească pentru piața internă.

Densitatea cusăturilor, precum și uniformitatea, reprezintă o bună modalitate de a evalua calitatea de execuție a unei cămăși. O țesătură de calitate ar trebui să aibă o densitate foarte mare a cusăturilor, ceea ce îi oferă un aspect elegant și durabilitate. Totuși, cămășile foarte delicate, cu țesătură deschisă, necesită uneori cusături puțin mai mari pentru a nu distruge țesătura.

Iată, deci, că există câteva metode simple de evaluare a calității unei cămăși, care îți pot face procesul alegerii mai ușor data viitoare când vei merge la cumpărături pentru reînnoirea garderobei!

Sursa foto: Pixabay.com

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele