sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăStiri LocaleSpitalul Județean de Urgență Mehedinți va avea heliport

Spitalul Județean de Urgență Mehedinți va avea heliport

În imediata apropiere a SJU Mehedinți din Drobeta Turnu Severin,se vor demara lucrările finanțate de către Consiliul Județean Mehedinți pentru construirea unui heliport. Lucrările fac parte din categoria lucrărilor de extindere, reabilitate și modernizare a Unității Primiri Urgențe UPU a SJU Mehedinți.

Heliportul ar urma să aibă o formă rectangulară (400 mp în suprafață, 20×20 m) și va fi conectat de infrastructura spitalului județean printr-un drum cu trotuar pietonal, în lungime de 67,78 m, cu lățimea de 4 m.

Președintele CJ Mehedinți Aladin Gigi Georgescu a anunțat: „

Astăzi (16 noiembrie n.a.) am semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Heliportul care se va afla în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Platforma heliportuară va fi de formă rectangulară, cu dimensiuni de 20m x 20 m și o suprafață de 400 mp, având o structură rutieră de tip rigid, cu îmbrăcăminte rutieră alcătuită din dale de beton ciment. Platforma de aterizare va fi racordată la infrastructura rutieră de incintă a spitalului, printr-un drum de acces cu o lungime totală de 67.78 m, lățimea de 4 m și suprafață de 263.75 mp, alcătuit din structură rutieră rigidă. Drumul de acces va fi prevăzut cu trotuar pietonal.

Pe platformă vor fi amplasate 2 containere metalice (unul pentru spațiile administrative/birouri, unul pentru pichetul PSI ce vor deservi heliportul. Heliportul este parte integrantă a proiectului de reabilitare/modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe, implementat de Consiliul Județean Mehedinți și are scopul de a facilita transportul pacienților aflați în stare gravă către centre universitare”.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente