miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualSISTEME DE IRIGAT MODERNE CU SOFTWARE

SISTEME DE IRIGAT MODERNE CU SOFTWARE

Noile sisteme de irigat italiene IRTEC sunt potrivite pentru toate terenurile și culturile, indiferent de dimensiunea acestora.

Construcția de înaltă calitate, combinată cu posibilitățile de control software și distribuția apei, oferă beneficii economice și ecologice.

Sistemele pivotante liniare sunt structuri prefabricate, diferența principală față de sistemele de pivotare centrale, constă în modul de mișcare, care determină diferitele tipuri de turnuri centrale. Diametrul turnului central este determinat de capacitatea maximă de apă. 

Panoul de control este montat pe turnul principal și are rolul de a controla:

  • duza;
  • viteza de rotație;
  • timpul de finalizare.

Sistemele de irigat cu pivoți  are numeroase avantaje și nu este o coincidență faptul că, este una dintre cele mai preferate metode de irigare în agricultura industrială. Sistemele de irigare pivotante sunt  potrivite pentru diferite tipuri de culturi. 

SISTEM PIVOTANT CIRCULAR CENTRAL

Sistemele de irigat centrale pivotante sunt structuri prefabricate care se rotesc în jurul turnului central. Întregul sistem poate fi fix sau mobil pentru a deservi două câmpuri adiacente, cu o rotație planificată a culturilor. 

Pivoturile centrale (sistemele de aspersoare) sunt alimentate de un generator diesel montat pe turnul central sau de un cablu electric. Alimentarea cu apă se realizează la un moment dat, de un hidrant către turnul central. Hidrantul este alimentat printr-o conductă subterană. Construcția în unghi în formă de V permite distribuirea uniformă a sarcinii pe toată secțiunea.

Toate părțile structurii, cum ar fi țevile, barele transversale, dispozitivele de tensionare, stabilizatoarele sunt zincate la cald. Noul concept cu pretensionare forjat garantează instalarea foarte ușoară și rezistența ridicată

Arborii de transmisie sunt bine protejați și sunt special concepuți pentru a oferi cea mai bună conexiune posibilă între motorul cu transmisie și cutiile de viteze ale roților. 

Elasticitatea lor le permite să absoarbă sarcinile de șoc ale unității și, ca urmare, dublează durata de viață a cutiilor de viteze de pe roți.

DUZE

Duzele determină modul în care apa este distribuită în câmp. Irigarea precisă se realizează prin duze bine aranjate, care trebuie adaptate nu numai la structură, ci și la caracteristicile climatice, de teren și agrotehnice ale câmpului irigat. Selecția duzelor de pulverizare este, de asemenea, limitată de parametrii hidraulici: 

  • debitul;
  • presiunea sistemului. 

Raza lor este de obicei, de aproximativ 5 metri. Sprinklerele rotative sunt echipate cu o placă reflectorizantă rotativă, iar  raza lor atinge 10 metri și oferă o uniformitate bună. 

Cerințele de presiune sunt puțin mai mari, deoarece aceste sprinklere oferă performanțe bune la o presiune de 1 bar/15 PSI. Sprinklerele cu impuls sunt montate deasupra secțiunilor și oferă o bună uniformitate irigațiilor, dar sunt foarte afectate de vânt și de aceea, au nevoie de o presiune minimă de 2 bari/30 PSI.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele