vineri, octombrie 7, 2022
AcasăActualSEVERNAV, constructor de vapoare de peste 150 de ani, în proces de...

SEVERNAV, constructor de vapoare de peste 150 de ani, în proces de insolvență

Celebrul Șantier Naval „Severnav SA” din Drobeta Turnu Severin, care în anii de glorie dădea pâine la peste 4000 de salariați, producător de top pe plan național și extern de nave fluviale și maritime se confruntă cu probleme care îl amenință cu insolvența.

La 6 septembrie 2022, secția a II a civilă de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Mehedinți a înregistrat dosarul cu numărul 1761/101/2022, în materie de faliment, obiectul fiind procedura insolvenței. Societatea Comercială VBB METAL STEEL ASSEMBLY  SRL este creditor, iar SEVERNAV SA este debitor.

Creditorul pretinde rambursarea unei datorii de 1.000.000 de lei, neonorate de aproape 2 ani.

Fost acționar la Severnav, Merola Giancarlo Michele a vândut la 13 octombrie 2021, 1,46 de milioane de acţiuni SEVE cu preţul de 4,8 lei pe unitate, Acestea ar reprezenta aproape 29% din acțiunile deținte la Severnav. Cumpărător a fost Beo Trade Com SRL, la care acționari sunt Stanojevic Aleksandar (40%), Stanojevic Drăgan (35%) şi Georgescu Constantin (25%).

Severna avea în 2021, 20,2 milioane de lei capitalizare. Acționariatul principal era dominat de Victor Tîrlea cu31,5% şi Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă cu 29%, urmat de Merola Giancarlo Michele, care a vândut acțiun către Beo Trade Com SRL

Practic, acum la Severnav mai lucrează sub câteva sute de angajați, deși în ultimele trei decii, șantierul naval a continuat să producă nave pentru export, în special. Situația gravă a șantierului este legată de anumite pierderi pe anul trecut dar și de neîndeplinirea plafonului de venituri estimate pentru 2021 și primul trimestru din 2022.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente