miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăCulturaȘerban Ionescu ar fi împlinit azi 72 de ani

Șerban Ionescu ar fi împlinit azi 72 de ani

Ni-l amintim pe Șerban Ionescu, indiferent că juca rolul unui țăran devorat de pasiunea pentru pământ și dragoste, în ecranizarea romanului Ion de Liviu Rebreanu, fie că juca rolul muncitorului bucureștean care se căuta pe sine în Imposibila iubire, ecranizarea romanului Intrusul de Marin Preda, fie că a jucat rolul muncitorului entuziast Ștefan din Salutări de la Agigea. I-a dat viață și detectivului Andrei Mladin într-o ecranizare după Atac în Bibliotecă de George Arion.

A prezentat o vreme Viața Satului, la TVR. A jucat și filme comerciale de tip telenovelă sau romance. În toate, Șerban Ionescu, născut la Corabia în 23 septembrie 1950, a fost un actor plin de talent.

Studentul de mai târziu la clasa lui Amza Pellea, intrat la IATC din a patra încercare, Șerban Ionescu a fost nevoit în copilărie să se deplaseze între Corabia și Brașov pentru că tatăl său era pilot de vânătoare.

Șerban Ionescu a fost căsătorit cu marea artistă Magda Catone și au auvut un fiu care este actor.

Șerban Ionescu s-a îmbolnăvit grav în 2012, boala nectruțătoare luându-i viața acum aproape 10 ani, la 21 noiembrie 2012.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente