joi, iulie 18, 2024
AcasăActualScurgeri de informații secrete privind limitarea deplasărilor. Autoritățile au clarificat imediat situația!

Scurgeri de informații secrete privind limitarea deplasărilor. Autoritățile au clarificat imediat situația!

În spațiul public s-au scurs astăzi informații secrete, un document al Grupului de suport tehnico-științific condus de Raed Arafat prin care se propune ca românii să părăsească domiciliul decât pentru:

  • Deplasare până la locul de muncă, dacă activitatea e esențială.
  • Consult medical care nu poate fi amânat.
  • Cumpărături pentru strictă necesitate, de la unități comerciale de lângă domiciliu.
  • Ajutorarea bătrânilor sau însoțirea copiilor.
  • Alte urgențe cu detalierea traseului către autoritățile de control.
  • Deplasare scurtă lângă domiciliu pentru activități fizice individuale, nu în colectiv.
  • Deplasare scurtă lângă domiciliu pentru nevoile animalelor de companie.

Grupul de Comunicare Strategică a făcut următoarea precizare, clarificând imediat situația:


Având în vedere faptul că a fost dat publicității un document al Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, intitulat „HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020”
Facem următoarele precizări:
1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.
2. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații.
3. Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific.
4. La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică.
5. Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest lucru demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).
6. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității.
7. Inspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele