Revista ,,România Mare” împlinește azi, 8 iunie, 30 de ani de la apariție, o cifră pe cât de rotundă, pe atât de importantă în istoria recentă a presei românești. Pe data de 8 iunie 1990, Eugen Barbu și Corneliu Vadim Tudor au pus bazele a ceea ce avea să devină în timp un fenomen în masă, o mișcare cu adevărat marcantă la nivel social, care, un an mai târziu, a dat naștere unui proiect politic – Partidul România Mare.
,,Timp de 30 de ani, revista a apărut în fiecare săptămână, ajungând acum la numărul 1540. Tirajul inițial a fost unul impresionant – 800.000 exemplare, un număr foarte mare dacă vorbim despre debutul pe piață, dar care, așa cum timpul a demonstrat, a reușit să se mențină și chiar să crească”, a declarat Lidia Vadim Tudor, redactorul-șef al Revistei ,,România Mare”, fiica cea mare a unuia dintre fondatori, Corneliu Vadim Tudor.
Constantă, controverstă și cu un conținut radical, revista a adus la suprafață, de-a lungul anilor, mai multe adevăruri pe care politica românească le dorea ascunse, acesta fiind și motivul care a făcut ca mulți politicieni să devină ținte ale revistei, dar și dușmanii ei declarați. Modul franc în care revista trata subiectele de actualitate a atras un val de simpatie a celui care a fost numit Tribunul – Corneliu Vadim Tudor, din partea oamenilor simpli, dar și multă dușmănie din partea celor care, așa cum știm, au distrus o bună parte din speranțele românilor.
În prezent, Revista ,,România Mare” apare în continuare în varianta print și își dorește să rămână un factor determinant al păstrării linei patriotice prin care s-a impus pe piața media din ultimii 30 de ani, și are ca obiectiv renașterea în inimile românilor a dragostei de țară, sentiment care în ultimii ani a fost puternic erodat de comportamentul total iresponsabil al politicienilor din România.
,,Dacă în 1990 Revista ,,România Mare” a reușit să ducă la nașterea unui partid, la 30 de ani distanță ne dorim să aducem în atenția românilor un nou curent civic și chiar politic – vadimismul ( https://www.revistaromaniamare.ro/Vadimism ). Un pachet complet al valorilor pe care tatăl meu le-a promovat, pentru care a luptat, și pe care noi dorim să le extindem la nivelul societății românești. Am convingerea că în timp acest mod de viață, de a face politică își va face loc în inimile și în viețile românilor”, a mai adăugat Lidia Vadim Tudor.
Menționăm faptul că după moartea Tribunului, Revista ,,România Mare” și-a ales un drum separat de Partidul România Mare (PRM). De mai bine de doi ani, reprezentanții celor două entități au decis să pornească pe drumuri separate.
Revista nu mai are nici un fel de legătură, pe nici un plan, cu PRM, iar cititorii știu deja acest lucru. PRM s-a distanțat foarte mult de valorile pentru care tatăl meu a luptat, așa că este de datoria mea, în primul rând, să evit asocierea dintre numele Vadim și PRM.
,,De fapt, nu doresc asocierea numelui Vadim cu nici un partid, fie că este naționalist, unionist, suveranist sau justițiar, și nici cu imaginea vreunui om politic căruia i se năzare, peste noapte, că ar fi «continuatorul» sau «moștenitorul» lui Corneliu Vadim Tudor. În afară de penibilul situației, nu poate exista nimic adevărat în afirmațiile de acest gen. Doresc să protejez memoria tatălui meu și, prin urmare, am decis ca vadimismul să fie maniera prin care să îi cinstim valorile”, a precizat fiica lui Corneliu Vadim Tudor.
Revista ,,România Mare” a fost fondată în anul 1990 de către Eugen Barbu și Corneliu Vadim Tudor. În paginile ei, de-a lungul vremii, au scris nume puternice ale perioadei post-decembriste. După moartea prematură a lui Corneliu Vadim Tudor, revista a mers mai departe ca parte a moștenirii pe care Tribunul o lasă României.
Cu consideratie,
Redacția Revistei România Mare