joi, iulie 18, 2024
AcasăAdvertorialRESTOFUTURE Workshop Craiova. Provocări și oportunități actuale în industria Horeca.

RESTOFUTURE Workshop Craiova. Provocări și oportunități actuale în industria Horeca.

Cu o misiune îndrăzneață de a discuta despre viitorul industriei ospitalității, provocările și oportunitățile  actuale din acest domeniu, evenimentul RESTOFUTURE revine în atenția antreprenorilor din domeniul  HORECA. După edițiile anterioare, de la Cluj și Timișoara, cea de-a treia conferință RESTOFUTURE va  avea loc pe 11 iunie la Hotel Ramada din Craiova. 

Industria ospitalității este într-o permanentă transformare și proces de adaptare la noile cerințe și  tendințe ale pieței. Participanții la acest eveniment vor explora provocările și oportunitățile aduse de  aceste schimbări, precum și strategiile și inovațiile care pot contribui la succesul afacerilor din domeniu. 

Știm cu adevărat ce înseamnă profitabilitatea în Horeca? Vom explora indicatori cheie precum  rentabilitatea, feedback-ul clientului și eficiența operațională, fundamentali pentru succesul în acest  domeniu dinamic, inclusiv pentru afacerile de tip franciză. Participanții vor învăța strategii concrete  pentru transformarea ideilor în afaceri prospere, cu accent pe inovație, personalizare și adaptare la  tendințele pieței, în contextul unui mediu competitiv și în evoluție constantă. 

Unul dintre factorii critici pentru livrarea unei experiențe superioare în industria ospitalității este  gestionarea resurselor umane. Participanții vor descoperi tactici eficiente pentru atragerea și  administrarea acestor resurse, precum și modalitățile prin care antreprenorii pot crea echipe puternice  și angajați motivați. Se va răspunde la întrebarea dacă reursele umane din alte țări reprezintă o  alternativă bună  

Un alt subiect de interes este automatizarea proceselor, care devine tot mai vitală în industria  ospitalității, contribuind la creșterea eficienței și la reducerea costurilor. Această tendință transformă  modul în care afacerile din domeniu operează și interacționează cu clienții.  

Într-o lume digitalizată în continuă expansiune, adaptarea la noile tehnologii și tendințe de consum  devine esențială pentru succesul în industria ospitalității. Astfel, se va discuta despre modul în care  antreprenorii pot utiliza tehnologia pentru a îmbunătăți experiența clienților și pentru a analiza eficient  afacerea în era digitală. 

Cerințele și așteptările clienților în restaurante sunt într-o continuă schimbare, iar antreprenorii trebuie  să fie pregătiți să se adapteze. Se va pune accent pe modalitățile prin care restaurantele pot utiliza  rezervările online și aplicațiile proprii pentru a îmbunătăți experiența clienților și pentru a crește  eficiența operațională. 

Evenimentul RESTOFUTURE, organizat de FreyaPOS, cu suportul partenerilor Bookingham, HR Umbrella, BisBags, Franchwise, Taptasty, Ecr Systems, este o oportunitate bună pentru antreprenorii din industria  ospitalității de a-și îmbunătăți cunoștințele, de a-și extinde rețeaua de contacte și de a descoperi cele  mai recente tendințe și inovații din domeniu.Pentru mai multe informații și pentru a vă rezerva locul, accesați www.restofuture.ro. Vă așteptăm la un  eveniment dedicat exclusiv afacerilor din Horeca.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele